Hollywood Homicide

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hollywood Homicide.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 13. juni 2003
Prod.landUSA USA
Lengde116 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRon Shelton
ProdusentSean Penn
Art Linson
ManusforfatterRon Shelton
Robert Souza
MusikkAlex Wurman
Foran kamera
MedvirkendeHarrison Ford
Josh Hartnett
Bruce Greenwood
Isaiah Washington
Annen informasjon
Budsjett$75 million[trenger referanse]
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Hollywood Homicide er en amerikansk actionkomedie fra 2003 med Harrison Ford og Josh Hartnett i hovedrollene. Manus ble skrevet av Robert Souza og Ron Shelton. Filmen er basert på de sanne opplevelsene til Souza, en drapsetterforsker i LAPD, som arbeidet som eiendomsmegler ved siden av jobben i politiet.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Joe Gavilan (Harrison Ford) er en politietterforsker i Hollywood som sliter økonomisk, og begynner å arbeide som eiendomsmegler ved siden av politijobben. Hans mye yngre kollega, KC Calden (Josh Hartnett), underviser i yoga ved siden av politiet, og han ønsker å bli skuespiller. Duoen får i oppdrag å etterforske drapene på fire medlemmer av en rap-gruppe kalt H2OClick som ble skutt og drept i en nattklubb av to uidentifiserte gjerningsmenn. Under etterforskningen, oppdager de at det var et vitne til mordene. Men vitnet stakk av fra åstedet, så etterforskerne begynner å lete etter dette vitnet. Midt oppi alt dette, må Gavilan også håndtere en stor avtale som eiendomsmegler, og dette kan være nøkkelen hans til å komme seg ut av gjelden.

Samtidig fortsetter Calden å forfølge drømmen sin om å bli skuespiller, og han prøver å bli oppdaget av talentagenter. Det etterforskerne ikke vet er at Antoine Sartain (Isaiah Washington), manager og produsent for H2OClick, har gitt sikkerhetssjefen sin ordre om å eliminere de to leiemorderne hadde leid inn for å utføre drapene på de fire rapperne. Han avslører også at han fikk leiemorderne til å drepe Klepto, en annen rapper som han også var manager og produsent for. I begynnelsen tror Gavilan og Calden at drapene er gjengrelatert, men de legger merke til flere likheter mellom drapene på rapperne i H2OClick og drapet på Klepto. De skjønner at drapene henger sammen. Gavilan får vite fra en politibetjent som arbeider undercover som prostituert at en låtskriver i H2OClick, som heter K-Roc, har forsvunnet. De tror at K-Roc var vitne til drapene på de to rapperne. Det viser seg vanskelig å finne K-Roc, og de vet ikke hans virkelige navn. De oppdager først senere at K-Roc egentlig heter Oliver Robideaux, sønn av Olivia Robideaux (Gladys Knight), en tidligere Motown-sanger.

I mellomtiden ankommer Bernard Macko (Bruce Greenwood) til politistasjonen. Dette plager Gavilan, fordi de har vært uvenner helt siden Gavilan beviste at Macko tok feil angående en etterforskning flere år tidligere. Macko er innstilt på å få Gavilan sparket fra sin stilling, og han går så langt som å rette falske anklager mot Gavilan og han avhører begge detektivene. Begge to blir snart sluppet løs, og det ser ut som Gavilan og Calden har dannet tettere bånd. Gavilan oppdager at faren til Calden het Danny Calden, en politimann som ble skutt på jobb. En kollega, Leroy Wasley, ble mistenkt for drapet, men han ble senere løslatt på grunn av manglende bevis. Gavilan og Calden fortsetter etterforskningen, og de sporer opp K-Roc og moren hans, Olivia Robideaux, som sier at sønnen er uskyldig. Hun sier at Antoine Sartain, manageren for H2OClick, er den virkelige skyldige. Sartain stjal mye penger fra både Klepto og flere andre medlemmer av H2OClick i flere år, og når de fant det ut, truet de med å ansette advokater for å oppheve kontraktene sine med Sartain. Sartain ble rasende og beordret dem. Det viser seg at sikkerhetssjefen til Sartain er ingen ringere enn Leroy Wasley, og at Macko også står i ledtog med ham. Gavilan og Calden planlegger å arrestere Sartain og Wasley, men det ser ikke ut til at noen vet hvor de befinner seg. Desperat, skaffer Gavilan hjelp fra en synsk kvinne som leder dem til en klesbutikk.

Sartain og Wasley kommer til butikken, og Gavilan og Calden følger etter dem i en vill biljakt gjennom gatene i Los Angeles. De deler seg opp. Gavilan følger etter Sartain, og Calden følger etter Wasley. Gavilan slåss mot Sartain, og det ender med at Sartain faller ned fra en høy bygning og til sin død i en søppelcontainer. I mellomtiden har Wasley trukket en pistol mot Calden, og innrømmer at han drepte faren hans. Men Calden bruker sine evner som skuespiller til å distrahere Wasley. Calden overvinner sitt ønske om å drepe mannen som drepte faren hans, og han arresterer Wasley. Gavilan og Calden gjenforenes i det flere politifolk dukker opp, men Macko kommer også og han prøver å arrestere dem igjen. Men det ender opp med at Macko er den som blir ført vekk i håndjern på grunn av sitt samarbeid med Sartain og Wasley. Den neste scenen viser Gavilan som er til stede under en teateroppvisning, hvor Calden har en ledende rolle. Det er underforstått at Gavilan lykkes med den store avtalen som eiendomsmegler, og Calden håper fremdeles å bli skuespiller. Men begge to må på jobb på grunn av en etterforskning, og de må gå midt i teaterstykket. Underveis til politistasjonen bestiller Gavilan en cheeseburger, og han sier at det kommer til å bli en lang natt.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]