Heavy Rain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Heavy Rain
Heavy Rain blacklogo.jpg
UtviklerQuantic Dream
UtgiverSony Interactive Entertainment
Distributør Epic Games Store (2019–), Steam (2020–), PlayStation Store, Humble Store, PlayStation NowRediger på Wikidata
RegissørDavid Cage
KomponistNormand Corbeil
Siste versjon2.00
Plattform PlayStation 3, PlayStation 4, Microsoft WindowsRediger på Wikidata
Utgivelse18. februar 2010 (PlayStation 3; Japan)
SjangerInteraktiv film, drama, action-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.heavyrainps3.com

Heavy Rain er et eventyrspill fra 2010. Spillet ble utviklet av Quantic Dream, og utgitt av Sony Interactive Entertainment, en underavdeling av Sony.

Handling[rediger | rediger kilde]

Man kan styre fire personer i spillet, småbarnspappa Ethan Mars, privatdetektiv Scott Shelby, journalist Madison Paige, og FBI-agent Norman Jayden. Alle fire leter de etter barne-morderen «The Origami Killer». Han kidnapper barn, og holder dem så til fange i en uke før han tar livet av dem. Han har så langt hatt åtte ofre, og nå har han kidnappet Shaun Mars, sønnen til Ethan Mars. Morderen etterlater seg også alltid en origami-figur på åstedet.

Quantic Dream har kommet med et nytt kontroll-system til spillet, hvor man blant annet skal riste på konsollen eller bevege pilen langt nok til venstre. De har også laget en ny måte å fordype historien, av og til kommer det valg surrende over hodet til karakteren man spiller, slik at man for eksempel skal trykke på X for å få karakteren til å si unnskyld. Det blir vanskeligere og vanskeligere å lese valgene etter hvor stresset personen er eller hvis vedkommende er i en livstruende situasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]