Haslestad Bruk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Haslestad bruk AS
Org.formAksjeselskap
BransjeSagbruk
Etablertstartet i 1874 og etablert 1915
MorselskapBergene Holm
HovedkontorHaslestad, Hof
Produkt(er)Trelast
Styreleder Glenn Jensen
Omsetning147 millioner (2010) (120 millioner (2008))
Resultat2,5 millioner (2010)
Nettstedbergeneholm.no

Haslestad bruk er et sagbruk som ligger i Hof i Vestfold. Sagbruket forbruker 220 000 kbm tømmer per år, overveiende gran. Haslestad bruk produserer varer til trelasthandler over hele Østlandet, og til trelasthandlere i Nederland, Belgia, Storbritannia, Danmark, Frankrike, Tyskland og Spania. Med over 60 ansatte er Haslestad Bruk hjørnesteinsbedriften i Hof. Haslestad bruk ligger også vegg i vegg med trelasthandelen XL-bygg Haslestad

Historie[rediger | rediger kilde]

Haslestad Bruk ble etablert i 1874, og ble kjøpt opp av familien Lindseth i 1915. I årene som fulgte ble sagbruket en viktig aktør innen foredling av tømmer i Vestfold, Buskerud og Telemark, og utviklet seg fra 1950-årene og utover til å bli hjørnestensbedriften i Hof, under kyndig ledelse av nestoren Olav Lindseth.

Økt konkurranse og konsolidering innen treforedling i årene etter 2000 medførte at styret i Haslestad Bruk ved styreleder Otto Lagarhus i 2011 inngikk avtale om salg av bedriften til Bergene Holm AS, dette for å sikre aktiviteten og arbeidsplassene i Hof. Salget medførte en utvidelse av produksjonen til foredling av 220 000 kbm årlig mot tidligere 140 000.[trenger referanse] Byggevarehandelen XL-bygg Haslestad inngikk ikke i salget, og eies fremdeles av familien Lindseth gjennom firmaet Haslestad Holding AS.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]