Diskusjon:Hasle (Oslo)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Del-utbygginger[rediger kilde]

" På Hasle var bebyggelsen spredt (dette var før leiligheter/blokker på Hovin, Lille Tøyen, Haslekroken og Keyserløkkka kom på plass)". Dette har ledet til forskjellige borettslag (Lille Tøyen, Keyserløkka) og vel (Haslekroken er ikke med Hasle og Frydenberg vel) Yosh 30. jan 2010 kl. 02:29 (CET)

Keyserløkka og Lille Tøyen har aldri vært under Hasle gård, og hører ikke egentlig med under området Hasle. Disse to områdene er anlagt henholdsvis på gårdene Solhaug og Keyserløkka, og gården Lille Tøyen. Lille Tøyen og Solhaug var i hundre år en del av Tøyen storgård, men utgjorde før dette en helt separat gård ved navn Kjølberg. Keyserløkka (den minste av de to gårdene dagens Keyserløkka er bygd på) var ei "professorløkke" som ble utskilt fra Tøyen gård. Disse har ingenting med Hasle å gjøre historisk. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.209.171.73 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Fint om dere finner frem gode kilder til opplysningene, bruke gjerne bokhylla.no, Oslo byleksikon eller noe slikt er sikkert et bra sted å begynne. --Vennlig hilsen Erik d.y. 12. aug. 2017 kl. 11:41 (CEST)[svar]