Hans Normann Dahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans Normann Dahl
Født7. oktober 1937 (81 år)
Lørenskog
Beskjeftigelse Illustratør, maler, grafiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Bokkunstprisen (1999), Cappelenprisen (1981)
FeltIllustrasjon, bokkunst, grafikk, avistegning
PriserCappelenprisen, Bokkunstprisen

Hans Normann Dahl (født 7. oktober 1937 i Lørenskog) er en norsk maler, grafiker, avistegner og illustratør. Han er kjent for sine mange fargerike, frodige og romantiske bilder, ofte i en karikert og idylliserende stil.

Hans Normann Dahl har utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole 19521957 og kunstakademiet i Warszawa 19651966. Han har tegnet for Dagbladet og andre aviser, illustrert en rekke bøker og særlig laget grafikk. Han har hatt et stort antall utstillinger og mottatt flere priser for bokillustrasjoner og plakater. Bildene hans er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Bergen Billedgalleri, Stavanger Faste Galleri, Oslo Bys Kunstsamlinger, Nasjonalmuseet i Warszawa og byen Montréals faste samlinger m.fl.

Hans Normann Dahl har også arbeidet som tegnelærer i mange år. Han har undervist på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Statens kunstakademi, Arkitekthøgskolen i Oslo og Den Nordiske malerskoleÎle de Rè i Frankrike. Han eier og driver Mosebekkskolen i Oslo.

Hans Normann Dahl bor på Røyse i Hole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Politisk vitsetegning av Hans Normann Dahl for Folkebevegelsen mot norsk medlemskap i EEC, til folkeavstemningen om EF i 1972.


Forrige mottaker:
Odd Eidem
Vinner av Cappelenprisen
delt med Vivian Zahl Olsen

Neste mottaker:
Bjørg Vik og Jahn Otto Johansen
Forrige mottaker:
Egil Haraldsen og Knut Giæver
Vinner av Bokkunstprisen
Neste mottaker:
Aud Gloppen