Hananipa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hananipa
Hananipa - Utsikt mot Sørfjorden, Osterøybrua med Osterøy til høyre. Vareggen bakerst og Storfjellet akkurat midt i bildet. Begynnelsen på Gullfjellsplatået til venstre.jpg
Utsikt fra Hananipa mot Sørfjorden, Osterøybrua med Osterøy til høyre. Vareggen bakerst og StorfjelletVidden akkurat midt i bildet. Begynnelsen på Gullfjellsplatået til venstre.
Høyde 717[1] moh.
FylkeVestland
Kommune(r)Vaksdal og Bergen
Posisjonskart
Hananipa ligger i Vestland
Hananipa
Hananipa
Hananipa (Vestland)
Kart
Hananipa
60°26′56″N 5°39′32″Ø

Hananipa er et fjell lengst sørvest i Vaksdal kommune på grensen til Bergen i Vestland fylke, og hvor den sørligste del av fjellet ligger i Bergen. Det har en høyde på 717 meter over havet.

Turmål[rediger | rediger kilde]

Oppstigningen til Hananipa er på Arnasiden fra nordenden av Skulstadvatnet. Parkering på Nordre Skulstad ovenfor Trengereid, men bare 4-5 plasser. Derfor anbefales å parkere nede på Trengereid.

Fjell i Arna[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Panorama[rediger | rediger kilde]

Hananipa og Osterøybrua.jpg
Hananipa og Osterøybrua. Trollabotshaugen i Bergen og Raudnipa i Vaksdal helt bakerst bak brospennet til høyre.
Hananipa og Skulstadvatnet sett fra Krånipa.jpg
Hananipa og Skulstadvatnet sett fra oppstigningen til Krånipa. Oppstigningen til Hananipa er i det skaret som viser til venstre i bildet. Oppstigningen til Trollabotshaugen kan skje der fjellet starter til høyre i bildet, men da uten sti, slik at det er bedre å starte fra Holmavatnet.
Osteröy Sörfjorden Trengereid IMG 3725.JPG
Hananipa helt til høyre bak Skulstadvatnet. Trengereidhotten til ventre med bebyggelsen på Trengereid nede ved Sørfjorden og Kråmyrane naturreservat‎ ved vannene i midten med Krånipa ytterst til høyre. Osterøy bak Sørfjorden. Bebyggelsen på Garnes og i Ytre Arna ytterst til venstre.

Referanser[rediger | rediger kilde]