Storfjellet (Bergen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Storfjellet
Storfjellet (Bergen).JPG
Storhaugen på Storfjellet sett fra Muséplassen ved Botanisk hage
Høyde 662 moh.[1]
FylkeVestland
Kommune(r)Bergen
Posisjonskart
Storfjellet ligger i Vestland
Storfjellet (Bergen)
Storfjellet
Storfjellet (Vestland)
Kart
Storfjellet
60°23′05″N 5°24′25″Ø

Storfjellet, i Bergen bare kjent som Vidden[2] er et fjell i Bergen. Den karakteristiske toppen Storhaugen ligger 662 meter over havet er godt synlig fra deler av Bergen. Storfjellet ligger ovenfor Svartediket mellom Borgaskaret og Ulriken (643 meter over havet).

Varden Menneskerettighetsvarden kan ses fra Bergen sentrum.[3]

Turen over Vidden[rediger | rediger kilde]

Storfjellet er del av et turområde i Bergen i forbindelse med den populære Turen over Vidden[2], mellom Ulriken og Fløyen. Mange regner at denne turen som helhet går fra Skansemyren nedenfor Fløyen til Montana like ovenfor Ulriksbanens nedre stasjon. Men selve Vidden strekker seg egentlig fra Trappefjellet like sørvest for Vareggen opp til Langelifjellet og Borgevardegga på 637 meter over havet, krysser deretter Borgaskaret og over Storfjellet og derfra videre til Ulriken.

Turen over Vidden er godt merket med varder. Likevel er det viktig å være oppmerksom. Dette er tilnærmet høyfjellsterreng i Bergen by, og her foregår jevnlig leteaksjoner etter turgåere som har blitt utsatt for uventede værforhold og utmattelse i det krevende terrenget. Her er også en del bratte stup utenfor stien enkelte steder.

Vidden.JPG
Vidden sett fra Vareggen. Storfjellet bakerst til venstre og Ulriken til høyre. Toppen på Ulriken sees et stykke til venstre for Ulriksmasten. I forgrunnen er Trappefjellet med oppstigningen til Vidden fra nord. Turstien og varderekken følger ut av venstre bildekant før den svinge tilbake mot høyre og Storfjellet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Storfjellet på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ a b Grotdal, Sven (2006). Byfjellene. Cox forl. ISBN 8292656065. 
  3. ^ Menneskerettighetsvarden - turbeskrivelse fra Bergen og Hordaland Turlag

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]