Hallelujah, I Love Her So

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Hallelujah I Love Her So» er en amerikansk rhythm and blues-sang, skrevet av Ray Charles. Charles versjon ble utgitt på singlen Atlantic Records 45-1096 i 1956. B-siden var «What Would I Do Without You». Produsent var Jerry Wexler. Den forekom senere på Ray Charles' selvbetitlede første LP for Atlantic Records i 1957.

Mye i likhet med «I Got a Woman» og «This Little Girl of Mine» før det var «Hallelujah I Love Her So» en gospelhymne, hvor teksten ble forandret for å passe et sekulært bluesformat.

Disse sangene kom før den banebrytende suksessen Charles hadde nær slutten av 1950-årene med «What'd I Say», men de hjalp til å bidra med Charles' enorme suksess hos R&B-samfunnet på den tiden.

«Hallelujah I Love Her So» er et testamente over kjærlighetens gledelige [frigjørelse ?] og inneholder et sofistikert blåserarrangement og en minneverdig tenorsaxsolo (av Don Wilkerson). Stevie Wonder,[1] Peggy Lee, Eddie Cochran og senere Humble Pie gjorde suksessfulle coverversjoner av sangen.[2]

Personale[rediger | rediger kilde]

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Svensk versjon[rediger | rediger kilde]

Peter Himmelstrand har skrevet en svensk tekst. Den svenske tittelen er «Åh din uschling».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Siw Malmkvist. Utgitt på EP-platen Du förstår ingenting (Metronome MEP 9064) i 1961.

Eddie Cochrans versjon[rediger | rediger kilde]

Cochran spilte den inn 31. august 1959. Hans innspilling ble utgitt på singlen Liberty F-55217 i november 1959. B-siden var «Little Angel».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Little Stevie Wonder». Youtube.com. 26. september 2007. Besøkt 20. august 2011. 
  2. ^ «Ray Charles website». Raycharles.com. Arkivert fra originalen 12. oktober 2007. Besøkt 20. august 2011.