Hopp til innhold

Guy Pearce

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Guy Pearce
FødtGuy Edward Pearce
5. okt. 1967[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Ely
BeskjeftigelseSkuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller, musiker, fjernsynsskuespiller, filmregissør Rediger på Wikidata
Utdannet vedThe Geelong College
Partner(e)Carice van Houten[2]
NasjonalitetAustralia
UtmerkelserPrimetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actor in a Miniseries or a Movie (2011) (for: Mildred Pierce)

Guy Pearce (født 5. oktober 1967 i Cambridgeshire, England) er en britisk-født australsk skuespiller og musiker.

Han kjent for sin rolle som Leonard Shelby i Christopher Nolans Memento, sin rolle som løytnant Ed Exley i filmen L.A. Confidential, for hans portrettering av en drag queen i kultfilmen The Adventures of Priscilla: Queen of the Desert, og for sin rolle som Mike Young i den australske TV-serien Neighbours.

Da han var tre år gammel, flyttet Pearce og familien til Geelong i Australia, hvor hans mor startet en hjortefarm. Han gikk på The Geelong College og var medlem av GSODA Junior Players. Fra han var 16 til 22 år, var han en konkurransedyktig amatør bodybuilder, som for ham kulminerte i en Mr. Natural Victoria tittel.

Pearce spilte i flere teaterproduksjoner, da han var ung, og gikk videre til TV da han fikk en rolle i den australske såpeoperaen Neighbours i 1985, og spilte rollen som Mike Young i flere år. Pearce dukket også opp i TV-serier som Home and Away (1988) og Snowy River: The McGregor Saga (1993). Han spilte rollen som Matt Thompson i krigsfilmen The Hurt Locker (2009). Han har også spilt i Netflix-serien The Innocents, der han har rollen som dr. Bendik.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.dailymail.co.uk[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]