Guttegruppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En guttegruppe, eller et boyband, er en betegnelse for en vokalgruppe som består utelukkende av gutter eller unge menn som har hovedvekt på sang og koreografert dans.

Som oftest spiller medlemmene ikke instrumenter selv, men det finnes unntak. I mange tilfeller er en visuell stil med musikkvideoer og idolbilder en viktig del av deres image, gjerne nøye planlagt og tilrettelagt av en eller flere talentmanagere. Vanligvis framfører guttegruppene sentimental pop til elektronisk akkompagnement med et mål om rask kommersiell suksess og den primære målgruppen er som regel tenåringsjenter.

Musikkmagsinet Billboard mener at en definisjon av guttegruppe i videste forstand også kan inkludere tidlig The Beatles, som i starten av karrieren la stor vekt på image og hadde en stor overvekt av tenåringsjenter som tilhengere.[1] Musikknettstedet Udiscovermusic nevner også blant andre The Beach Boys, The Monkees og Maroon 5 som band med en tilsvarende karrierestart, men at disse heller ikke kan kategoriseres som typiske guttegrupper.[2]

Kjente guttegrupper[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.