Gunnar E. Wille

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gunnar E. Wille
Født18. aug. 1937Rediger på Wikidata (86 år)
Færder
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Gunnar E. Wille (født 18. august 1937 i Nøtterøy) var administrerende direktør i Aftenposten fra 1. desember 1984 til 1. november 1986, da han etablerte seg som konsulent i London for nyetableringer og internasjonaliseringer spesielt innenfor informasjonsteknologi og mediebransjen, også for norske virksomheter. Gunnar Wille var siden i 15 år professor i økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Wille er utdannet som kjemiingeniør ved Norges tekniske høgskole i 1961. Siden tok han licentiatgrad i teknisk økonomi i 1965 og deretter gikk turen til Massachusetts Institute of Technology hvor han studerte ved Sloan School of Mangaement. Fra 1965 til 1967 jobbet han ved DeNoFaLilleborg, deretter var han fra 1968 til 1974 driftsdirektør i Norsk Brændselsolje. Så kom han i 1974 til IBM, der han var administrerende direktør fra 1975 til han i 1979 ble utvalgt av det amerikanske moderkonsernet til å lede blant annet IBMs virksomhet i Midtøsten og Afrika fra Europa-hovedkontoret i Paris.

Gunnar E. Wille ble organisatorisk en meget sentral skikkelse da han tiltrådte i Aftenposten. Det ble meislet ut en ny organisasjonsplan. Schibsted-gruppens hovedavdelinger ble overført til Aftenposten, og de administrative seksjonene skulle rapportere direkte til direktør Wille. Direksjonen i gruppen skulle være det direkte overordnede organ for administrerende direktør. Men Schibsted-gruppen og direktør Wille hadde forskjellig syn på avisens utvikling, organisasjon og drift. Begge parter ble derfor enig om at Wille fratrådte sin stilling.[1]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Bjørn Thalen: Gunnar E. Wille: Dynamisk trekkfugl flyr videre. Artikkel i Aftenposten Morgen – 31.10.1986 – Side: 35
  • Omtale i Hvem Hva Hvor 1986 side 317

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]