Falcon Crest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Falcon Crest
Generell informasjon
SjangerSåpeopera
Prod.landUSA
Sendeår1981
Sesonger9
Episoder227
SpråkEngelsk
Foran kamera
Hovedrolle
MedvirkendeJane Wyman
Bak kamera
Skaper(e)Earl Hamner, Jr.
ProdusentMichael Filerman
Earl Hamner Jr.
TittelmusikkBill Conti
MusikkBill Conti
Sending
Periode4. des. 198117. mai 1990
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Falcon Crest er en amerikansk såpeserie som gikk på den amerikanske kanalen CBS fra 1981 til 1990. Serien utspilte seg i Tuscany Valley, et av San Franciscos solfylte vindistrikter. Angela Channing (Jane Wyman) var den stolte eier av den største gården i distriktet. Hennes nevø Chase Gioberti (Robert Foxworth) flyttet imidlertid til dalen og tok over en mindre del av gården, gjennom arven fra sin døde far. Det oppsto raskt en rivalisering mellom de to partene. Etterhvert dukket også den kyniske forretningsmannen Richard Channing (David Selby) opp. Han var den illegitime sønnen til Angelas eks-mann.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien utspiller seg i ett av San Franciscos solfylte vindistrikter, Tuscany Valley. Angela Channing (Jane Wyman) eier den største delen av gården, og nevøen Chase Gioberti (Robert Foxworth) den mindre delen, gjennom arven fra sin døde far. Angela forsøker til stadighet å vinne over sin nevø og stesønn med alle virkemidler. Hun går heller ikke av veien for å bruke bestikkelser og utpressing for å få det som hun vil. Samtidig ønsker Angela å skjule at datterens kjæreste drepte hennes bror. Når Angelas stesønn Richard Channing (David Selby), et resultat av Angelas ektemanns sidesprang dukker opp fra intet og arver eierskap etter sin far, samt avisen The Globe, begynner intrigene og maktspillet virkelig til å skake det rolige vindistriktet.

På TV i Norge[rediger | rediger kilde]

Serien gikk på NRK fra 1984 til 1988. Den ble også sendt på TVNorge i begynnelsen av 1990-årene. I 2000-årene gikk den igjen på NRK2. Serien oppnådde ikke samme popularitet som Dynastiet i Norge, noe som førte til at NRK valgte å kjøpe inn en ny runde med Dynastiet og sende den i neste periode.[1] Falcon Crest ble imidlertid satt opp igjen senere og gikk flere perioder på NRK for de valgte å avslutte serien for godt i 1988.

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten morgen – Dynastiet kommer tilbake i mai (1.4.1985, s. 29)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]