Gossip Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gossip Girl
Gossip Girl (2007) logo.svg
Gossip girl titlecard.svg
Generell informasjon
SjangerDrama / Ungdom
Prod.landAmerikansk
Introduksjonsår2007
Sesonger6
Episoder121
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Kommentert avKristen Bell
MedvirkendeBlake Lively
Leighton Meester
Penn Badgley
Chace Crawford
Taylor Momsen
Ed Westwick
Jessica Szohr
Kelly Rutherford
Matthew Settle
Kaylee DeFer
Bak kamera
Basert påGossip Girl
TittelmusikkTranscenders
KomponistAlexandra Patsavas
Prod.selskapAlloy Entertainment
Sending
Periode19. september 200717. desember 2012
TV-kanalThe CW
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV) / 1080i (HDTV)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Gossip Girl er en amerikansk dramaserie for ungdom som gikk på The CW fra 2007 til 2012. Serien handlet om de to bestevenninnene Blair Waldorf og Serena van der Woodsen. I begynnelsen av serien gikk de to på privatskole sammen med andre de andre rollefigurene i serien. Deretter gikk de videre til universitetet. Serien var basert på romanserien med samme navn, skrevet av Cecily von Ziegesar.

Serien er laget av Josh Schwartz (skaperen av The O.C.) og Stephanie Savage, produsert av Warner Bros Television, College Hill Productions og Alloy Entertainment ved Bob Levy og Leslie Morgenstein.

I Norge gikk serien på TVNorge og FEM.

Figurer[rediger | rediger kilde]

  • Serena van der Woodsen: Datter av Lily Van der Woodsen og William Van der Woodsen, søster til Eric Van der Woodsen. Serien starter i det hun vender tilbake etter ett år på kostskole. Det er mye rykter rundt og går og ingen vet riktig hvor hun har vært eller hvorfor hun dro. I det hun vender tilbake til oveklassen, på Upper East Side i New York, forandrer alt seg. Hennes tidligere bestevenninne Blair vil ikke ha noe med henne å gjøre, hun blir sammen med en gutt fra Brooklyn ved navn Dan. I de første sesongene følger man en forandret Serena, vi vet egentlig ikke mye om hennes fortid fra tiden før, men det blir stadig referert til hvor forandret hun er og hvor ute av kontroll hun var. I sesongavsutningen i sesong 1 får vi vite grunnen til at hun forlot New York. Hun bærer anger etter å ha gitt en mann den stripen med kokain som tok livet hans. Sesongen slutter med at hun og Dan slår opp. Videre i sesong 2 er forholdet deres av og på.
  • Dan Humphrey: Tilhører underklassen fra Brooklyn. Han har hatt et av-og-på-forhold til Serena, og har også datet blant annet Vanessa. Han bor i Brooklyn med faren Rufus og søsteren Jenny, etterhvert alene da Rufus og Jenny flytter inn med Lily van der Woodsen. Hans største drøm er å bli forfatter.
  • Blair Waldorf: Utspekulert og kontrollerende med store mindreverdighetskomplekser, særlig overfor Serena. Hun bor sammen med moren etter at faren kom ut av skapet som homofil, senere med Serena alene. Hun dater kun menn med penger eller kongelig tittel, og har en komplisert historie med Chuck. Blair viser etter hvert i serien andre sider ved seg selv, som gjør at selv Dan vil bli bedre kjent med henne.
  • Jenny Humphrey: Søster til Dan. Hun har vekslende humør og har et ønske om å bli designer.
  • Chuck Bass: Arrogant, elegant, utspekulert og ustabil, og planlegger ofte ting med Blair, som han har et til-og-fra-forhold til.
  • Eric Van der Woodsen: Serenas homofile bror som sliter psykisk i begynnelsen av serien, og har vært innlagt for blant annet depressivitet.
  • Nate Archibald: Fremstår ofte som anonym når det kommer til meninger eller handlinger, og er noe innesluttet, men som også er en god venn av de fleste karakterene i serien.
  • Vanessa Abrams: Dans beste venn fra barndommen av, som er forelsket i ham. Hun hater av prinsipp alle som betrakter seg selv som 'overklasse', men trår av og til over den linjen selv også.
  • Rufus Humphrey: Avdanket rockestjerne, som nå bor hjemme sammen med barna Dan og Jenny. Gifter seg etter hvert med Lily van der Woodsen og flytter inn dit.
  • Lily van der Woodsen: Serenas mor, som stort sett er overbærende overfor datteren, men som forandrer seg noe da Rufus kommer inn i livet hennes igjen.

Skuespillerinformasjon[rediger | rediger kilde]

Faste skuespillere[rediger | rediger kilde]

Karakter Skuespiller
Serena van der Woodsen Blake Lively
Blair Waldorf Leighton Meester
Dan Humphrey Penn Badgley
Nate Archibald Chace Crawford
Jenny Humphrey Taylor Momsen
Chuck Bass Ed Westwick
Vanessa Abrams Jessica Szohr
Lily van der Woodsen Kelly Rutherford
Rufus Humphrey Matthew Settle
Gossip Girl (stemme) Kristen Bell
Eric van der Woodsen Connor Paolo
Dorota Kishlovsky Zuzanna Szadkowski

Diverse gjesteskuespillere[rediger | rediger kilde]

Karakter Skuespiller
Eleanor Waldorf Florencia Lozano (kun pilot) og Margaret Colin
Georgina Sparks Michelle Trachtenberg
Bart Bass Robert John Burke
Juliet Sharp Katie Cassidy
Damian Dalgaard Kevin Zegers
Celia 'CeCe' Rhodes Caroline Lagerfelt
Cyrus Rose Wallace Shawn
Olivia Burke Hilary Duff
Gabriel Edwards Armie Hammer
Eva Coupeau Clémence Poésy
Louis Grimaldi Hugo Becker
Charlie Rhodes Kaylee DeFer
Jack Bass Desmond Harrington
Trip van der Bilt Aaron Tveit
William van der Woodsen William Baldwin
Alison Humphrey Susan Misner

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]