Glyn Johns

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Glyn Johns
FødtGlyn Thomas Johns
15. feb. 1942Rediger på Wikidata (81 år)
Epsom
BeskjeftigelseAudioingeniør, platebransjesjef, plateprodusent, komponist, plateartist, musiker Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Glyn Johns (født 15. februar 1942 i Epsom, Surrey, England) er en britisk lydtekniker og plateprodusent.

Han har jobbet med kjente artister som The Beatles, Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Who, The Eagles, Eric Clapton, The Clash, Midnight Oil, Blue Öyster Cult, Linda Ronstadt, Emmylou Harris og mange andre.

Johns forsøkte seg først som sanger, men begynte å jobbe som lydtekniker sent på 1960-tallet ved ulike platestudioer i London. I 1969 ble Johns bedt om å ta hånd om Get Back-innspillingene til The Beatles med sikte på å få laget et album av dem. Johns satte sammen ulike versjoner av et album, men ingen av disse ble godkjent av gruppa for utgivelse.[trenger referanse] Til slutt ble oppdraget gitt videre til Phil Spector, som gjorde ferdig et album som ble gitt ut under tittelen Let It Be.

Johns er særlig kjent (og anerkjent) for arbeidet han senere gjorde for countryrockgruppa The Eagles.[trenger referanse] Hans arbeid på gruppas tre første album ble sterkt medvirkende i å skape gruppas særegne lydbilde og identitet, og The Eagles ble i løpet av sin karriere en av historiens mestselgende platesuksesser i USA.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]