Gloria Trevi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Gloria Trevi
Gloria Trevi2 adjusted.jpg
Født15. februar 1968 (50 år)
Monterrey
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Sanger-låtskriver, sanger, skuespiller, tegneserieskaper, programleder, gründer, danser, filmskuespiller, moteskaper
Nasjonalitet Mexico
Sjangerpoprock
Aktive år
PlateselskapUniversal Music Group
Nettstedhttp://www.mundotrevi.com/

Gloria Trevi, døpt Gloria de los Angeles Treviño Ruiz (født 15. februar 1968 i Monterrey, Nuevo León, Mexico), er en meksikansk sanger.

Gloria Trevis karriere og liv har vært like kontroversielt som vellykket, og har gitt henne betegnelsen «Mexicos Madonna».

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Trevi ble født i et voldelig og fattig hjem. Hun måtte slåss for å overleve da hun var liten på grunn av mangel på mat og penger. Fra hun var en liten pike ønsket hun å underholde, og lærte seg å lese lyrikk i en alder av fem år, deretter begynte hun å ta ballett- og pianoundervisning.

Trevis foreldre skilte seg da hun var ti år, og det har vært påstått at moren hennes mishandlet henne og forsøkte å få henne fra å bli sanger. Gyldigheten i disse beskyldningene har aldri blitt fastlagt. At moren stilte opp i TV for å be datteren endre sin ville livsførsel har kanskje ikke styrket disse beskyldningene.

Gatesanger[rediger | rediger kilde]

Trevi forlot hjembyen da hun var tyve år og dro til hovedstaden Mexico by hvor hun møtte den kontroversielle manageren Sergio Andrade, som det er blitt påstått har foregrepet seg på barn og har vært involvert i frihetsberøvelse. Før hun møtte Andrade, forsøkte hun skrape sammen penger ved å synge og danse på gata, foruten å lære aerobics (gymnastikk) og servere tacos og hurtigmat. I 1985 hun var hun i kort tid medlem av et jenteband ved navn «Boquitas Pintadas» (Små Malte Munner).

Profesjonell[rediger | rediger kilde]

Ved hjelp av Andrade fikk Travi utgitt sitt første musikkalbum i 1989; « ¿Qué Hago Aqui?» (Hva gjør jeg her?). Albumet ga henne øyeblikkelig en hit, «Dr. Psiquiatra» (Dr. Psykiater), som fikk førsteplass på de meksikanske hitlistene.

Utfordrende[rediger | rediger kilde]

Hun ble kjent som en som utfordret det meksikanske macho-idealet, brøt med sosiale standarder og inntok feministiske standpunkt til mange politiske spørsmål i sangene sine, men hun utnyttet sin kvinnelige seksualitet på en direkte måte som ingen kvinnelig underholder i Mexico hadde gjort før henne. Hun lot også mannlige publikummerer komme opp på scenen slik at hun kunne kle av dem. Men uansett hvordan hun oppførte seg på scenen ble hun en populær artist for mange småjenter i Mexico og Latin-Amerika. Det ble vanlig for mange småjenter og tenåringsjenter å kle seg som sitt store idol.

Trevis oppførsel forbløffet også. Flere ganger når hun ble intervjuet på TV og spørsmål om hennes barndom kunne hun veksle mellom å se lykkelig ut til sprute ut i gråt.

Ny plate og film[rediger | rediger kilde]

Gloria Trevi fulgte opp sin første plateutgivelse med et nytt album i 1991: «Angel De La Guardia» (Våkende engel) som ble enda mer populær, og en sang fra albumet, «Pelo Suelto» (Mistet hår) ble hennes mest kjente sang og listetopper over hele Latin-Amerika, og meget populær også blant spansktalende i USA.

Trevi deltok i en film med samme tittel som sangen, «Pelo Suelto», hvor hun deltok sammen med en tidligere bokser, Jorge Paez. Filmen ble en stor suksess, og Trevi ble invitert til å turnere i mange land.

I 1992 turnerte hun over hele Karibia og Sør-Amerika, hvor hun besøkte Puerto Rico, Den dominikanske republikk, Argentina, Venezuela og Chile. Hun utga også sin første kalender med bilder av seg selv i badedrakt, og som mange synes var nærgående og seksuelt orientert. Samtidig fortsatte hun å snakke offentlig om temaer som tenåringssex, abort, narkotika, aids, prostitusjon og annet.

Tredje album[rediger | rediger kilde]

Hennes tredje album, «Me Siento Tan Sola» (Jeg føler meg så ensom) ble utgitt i 1993, og ga henne også en tredje hitsang med «Zapatos Viejos» (Gamle sko). Albumet ble innspilt i Los Angeles. Hun utga også sin andre kalender som var enda mer avslørende enn den forrige. Hennes andre film kom ut, igjen med tittel et hitsingelen, «Zapatos Viejos». Da jobbet hun for Televisa, Latin-Amerikas største fjernsynsselskap basert i Mexico by. Hun fikk også tilbud for å jobbe for Televisas største konkurrent, TV Azteca. Først aksepterte hun å delta i TV Aztecas programmer, men fikk deretter et bedre tilbud hos Televisa. Som en følge av dette uttalte TV Aztecas programledere seg bitrere om Trevi på lufta. Da hun og Andrade dro til Spania, mistet Televisa mye penger investert i Trevi. Hun mistet dermed sympati og støtte fra begge selskapene.

Trevi ble mer tilbaketrukket etter disse utgivelsene, og det eneste som man hørte fra henne var rykter og spekulasjoner. Men så, i 1995 utga Sergio Andrades tidligere kone, Aline Hernández, en bok om hvordan Andrade tilsynelatende hadde plukket opp småjenter og lurt dem inn en nett av sex og slaveri ved å love dem at de skulle bli stjerner. Ifølge boken, som het «De La Gloria Al Infierno» (Fra glorie til helvete ISBN 970-05-1226-6) var også Gloria Trevi en villig deltaker i Andrades bedrag ved at hun var forelsket i sin manager og at hun deltok i managerens sexorgier og slaveforhold med disse småjentene for å gjøre ham til lags.

Skandalen begynner[rediger | rediger kilde]

Omkring 1997 hadde mange av de småjentene som tilsynelatende var blitt misbrukt sluppet unna fra Andrade og fortalte historier om brutalitet og skrekk foran TV-kameraene. Andrade og Trevi flyktet fra Mexico uten å bli anholdt, stoppet i Spania og Chile, før de ble erklært som ettersøkt av det meksikanske rettssystemet, sammen med en tredje medsammensvoren ved navn Mary Boquitas. Rett etter fødte en pike, Karina Yapor fra det nordlige Mexico, et lite guttbarn som hun påsto at Andrade var faren til. Yapor skrev boken Revelaciones (Avsløringene ISBN 970-05-1293-2), hvor hun beskriver sitt liv som Trevis korjenta.

På denne tiden ga Trevi, Andrade og Boquitas intervjuer til hver eneste spansktalende tabloidshow i USA og i de øvrige Latin-Amerika. Deretter unnslapp trioen til Argentina, og dro deretter til Brasil hvor de levde noen år før de ble innbrakt av det brasilianske politiet. I Brasil ble det sagt at Trevi likte å spasere rundt i nabolaget hvor hun bodde og spise ved det lokale bakeriet. Da de ble innbrakt spredte nyheten seg til hver eneste spansktalende nyhetsstasjon og avisredaksjoner over alt.

Drakamp i Brasil[rediger | rediger kilde]

En juridisk drakamp kom i gang ettersom de brasilianske påtalemyndighetene ønsket å tiltale dem i Brasil, mens de meksikanske påtalemyndighetene ville tiltale de tre fangene i hjemlandet hvor tiltalen først ble utformet. Trevi, Andrade og Boquitas ble overført til et annet fengsel på grunn av kapasitetsproblemer, og kort tid etter ble det spredt et lydbånd hvor man kunne høre Trevi synge en improvisert sang hvor teksten handlet om at hun ville gjøre alt for den mannen hun elsket.

I det nye fengselet ble Trevi gravid. Først påsto hun at en fengselsvakt hadde voldtatt henne, men etter at hun fødte en gutt, innrømmet hun at faren var Andrade. Etter brasiliansk lov ble hun midlertidig løslatt slik at hun kunne ta seg av spedbarnet. Friheten var kun midlertidig da meksikanske myndigheter igjen krevde henne utlevert, og hun ble da ført tilbake til fengselet.

Tilbake til Mexico[rediger | rediger kilde]

Brasils myndigheter ble enige med de meksikanske myndighetene, og den 21. desember 2002 ble Trevi, Andrade og Boquitas overlevert til Mexico for å bli tiltalt. Hennes nyfødte barn ble gitt videre til Trevis mor.

Det hadde også vært rykter i omløp om en pike som Andrade også var far til og som de etterlot dødt et sted, men dette er sannsynligvis usant, og intet bevis er blitt framlagt.

Den 27. november 2003 ble Andrade fengslet på samme sted som Trevi, men de fikk ikke lov til å ha kontakt.

Den 24. februar 2004 var det meningen at Trevi skulle bli løslatt, men det ble avslått. Da dette ble fortalte henne, begynte hun en sultestreik.

Gloria Trevi er fri[rediger | rediger kilde]

21. september 2004 ble Gloria Trevi frikjent og løslatt av en meksikansk rett på grunn av mangel på bevis. Hun hadde tilbrakt til sammen bortimot fem år i fengsel i Brasil og Mexico.

Gloria Trevi begynte en ny konsertturne i 2005 som startet i Monterrey, men turnen ble kansellert da hun kom til Puerto Rico da en graviditetstest viste at hun var gravid på nytt. Hun rakk å fullføre konserten i Disney World i Orlando, Florida, hvor hun hadde sin lille sønn med seg.

Albumer[rediger | rediger kilde]

 • ¿Qué Hago Aquí?
 • Tu Ángel de la Guarda
 • Pelo Suelto
 • Me siento Tan Sola
 • Más Turbada que Nunca*
 • Si Me llevas Contigo
 • No Soy Monedita de Oro
 • Cómo nace el universo
 • La Trayectoria
 • Una Rosa Blu
 • Gloria

Filmer[rediger | rediger kilde]

 • Pelo Suleto
 • Zapatos Viejos
 • La Papa sin Catsup

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]