Gisle Børge Styve Trio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Gisle Børge Styve Trio består av Gisle Børge Styve (piano, sang, ukulele), Per Willy Aaserud (trompet, kor, melodika) og Helge Harstad (bass, kor).

Historie[rediger | rediger kilde]

Gisle Børge Styve Trio har eksistert med samme besetning siden 1998, og ga i 2002 ut sin første plate Styves Ark (platen ble relansert i Japan i 2011). Albumet ble spilt inn «live» en helt ordinær lørdag i bokhandelen ArkMajorstua i Oslo. I denne butikken hadde trioen i mange år sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30–40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte. Etter det har det blitt utallige opptredener over hele landet, på store og små festivaler, kulturhus, klubber og lukkete arrangementer. Høsten 2012 kom de med sitt andre album, Here Right Now.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Gisle Børge Styve er oppvokst i Førde, men bor nå på Nøtterøy.[når?] Han har jobbet som utøvende musiker siden ca 1993, og er utdannet ved jazz/pop/rock-linja på Norges musikkhøgskole. Han er en av de to pianistene og laglederne i NRK-programmet Beat for beat. Han har vært med siden det startet i november 1999. I tillegg til Gisle Børge Styve Trio har han en duo med Heine Totland.

Per Willy Aaserud er oppvokst på Gran på Hadeland, men bor nå i Oslo.[når?] Han har jobbet som utøvende scene- og studiomusiker siden 1991, hovedsakelig innen genrene jazz, pop, rock, afrocubansk og ulike improvisasjonsformer. Foruten trioen er Silje Nergaard, Inger Marie Gundersen, D’Sound, Niko Valkeapää, Ole Paus, Mari Boine, Jim Stärk og Bjørn Klakegg Kvartett noen av de artistene han jobber med. Aaserud har medvirket på mer en 100 CD-innspillinger, samt konserter i inn- og utland, TV og radio. Han mottok i 2006 den Estiske Spellemannprisen for platen Going North med Toomas Rull og Frode Barth. Også samarbeidene med Niko Valkeapää (2004), Geirr Lystrup og Hege Rimestad (2004), og Lars Bremnes (2006) resulterte i Spellemannpriser.

Helge Harstad er oppvokst på Gjøvik, men bor nå i Oslo.[når?] Helge er freelance-musiker og utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. I tillegg til trioen spiller han blant annet med Niko Valkeapäa (Spellemannprisvinner i Åpen Klasse 2003) og Rikskonsert-programmet «Back to basic». Han har gjennom mange år samarbeidet tett med Lars Bremnes (Spellemannspris i viseklassen i 2006) på plater og konserter, og ellers jobbet med bl.a. Karl Seglem, Rao Kyao, Viggo Sandvik, Mari Boine, Guren Hagen, Home Groan, Dronning Mauds Land, Trollsti med flere.

Diskografi[rediger | rediger kilde]