Geir Riise

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Geir Riise
Født10. sep. 1955Rediger på Wikidata (68 år)
BeskjeftigelseLege Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Tromsø
NasjonalitetNorge

Geir Riise (født 10. september 1955) er en norsk lege. Han var fra 2009 til 2021 generalsekretær i Den norske legeforening. Riise er cand.med. fra Universitetet i Tromsø (1984) og er kandidat i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo (1995).

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Han er utdannet cand.med. ved Universitetet i Tromsø (1978–1984) og kandidat i helseadministrasjon ved Universitetet i Oslo (1994–1995).

Yrkeserfaring[rediger | rediger kilde]

Riise har vært ansatt som bedriftslege i Statoil Norge AS, HMS-sjef i Statoil Marketing og sjefslege i Statoil-konsernet. Riise var tilknyttet Statoil i perioden 1988-1998. Medisinsk fagsjef, sjefslege og avdelingsdirektør i NHO i perioden 1998–2004. Direktør for Hjelp24 bedriftshelsetjeneste 2004–2006 og HMS-direktør i Posten 2006-2009. Fra 2009 til 2021 var han generalsekretær i Den norske legeforening da han gikk av med pensjon. Deretter ble han selvstendig næringsdrivende, og begynte blant annet å arbeide som rådgivende lege for Viken pensjonskasse og som seniorrådgiver for Skagerak Consulting.[trenger referanse]

Verv[rediger | rediger kilde]

Riise er (per 2021) styreleder i Kreftforeningen,[1] og nestleder i landsstyret i Blå Kors Norge.[2] På 1970- og 1980-tallet hadde han flere verv i Høyre. Han var formann i Hedmark Unge Høyre og sentralstyremedlem i Unge Høyres Landsforbund og Høyre. Han har hatt mange verv knyttet til avholdsarbeid. Blant annet har han vært formann i Motorførernes Avholdsforbunds Ungdomsforbund, ordfører i representantskapet i Statens Edruskapsdirektorat, formann i Avholdsfolkets landsråd og styreleder/nestleder i AKAN. Han har også vært medlem av Regjeringens ekspertutvalg for alkoholspørsmål. Av andre verv kan nevnes styremedlem i Skattebetalerforeningen, nestleder i Statens Ungdomsråd, formann for Prosessindustriens Landsforenings arbeidsmedisinske utvalg og leder av Nasjonalt Råd for Tobakkskadeforebygging.

Artikler[rediger | rediger kilde]

Riise har skrevet artikler om rusproblemer, sykmeldingsrutiner, ventetidsgarantien, prioritering av helseressurser, inneklima, psykososialt arbeidsmiljø, trafikksikkerhet og atferd, bedriftsutvikling og arbeidsmiljø mm. Han var en av redaktørene for Legeforeningens bok om Alkohol og helse, utgitt på Universitetsforlaget i 1995. Han var også medredaktør for skriftserien om rusproblemer i Tidsskrift for Den norske legeforening. Riise har også skrevet artikler i Horisont om velferdsstatens utfordringer i forhold til arbeid og trygd.

Annet[rediger | rediger kilde]

Riise har vært mye benyttet som foreleser innen ulike tema med tilknytning til forebyggende helsearbeid, HMS-arbeid, bedriftsintern attføring, endringsprosesser og ledelse samt sykefraværsspørsmål. Han har også deltatt i internasjonale fora med tilknytning til ILO.

Familie og privatliv[rediger | rediger kilde]

Riise bor i Oslo, er gift og har tre barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret: Kreftforeningen». w2.brreg.no. Brønnøysundregistrene. Besøkt 22. februar 2022. 
  2. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret: Blå Kors Norge». w2.brreg.no. Brønnøysundregistrene. Besøkt 22. februar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]