Gambino-familien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Den kriminelle Gambino-familien er en av de fem familiene som kontrollerer den organiserte kriminaliteten i New York, og er en del av det verdensomspennende fenomenet kjent som mafia. Basert i New York, strekker denne organisasjonens illegale operasjoner seg til deler av den østlige kysten og til California. Dets ulovlige aktiviteter innbefatter smugling, pornografi, narkotika, gambling, lånehai-virksomhet, kidnapping, havnetyveri og omsetting av stjålne varer.

Gambino-familiens opprinnelse kan bli sport tilbake til Brooklyn Camorras dager, en gjeng ledet av Pellegrino Morano som ble tatt over av Salvatore D'Aquila. D'Aquila møtte Joe Masserias gjeng og ble drept rundt 1928. Innen da hadde gjengen fått ny leder: Alfred Mineo og Steve Ferrigno. Den Castellammariske krigen mellom de rivaliserende bossene Masseria og Salvatore Maranzo krevde mange ofre, inkludert Mineo og Ferigno.

Krigen pågikk helt til Charles "Lucky" Luciano dukket opp og reorganiserte hele den kriminelle underverdenen i New York og la grunnsteinen for De fem familiene.