Hopp til innhold

Friday the 13th Part VI: Jason Lives

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] zombiefilm, slasher-film
Utgivelsesår1986
NasjonalitetUSA
Lengde84 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTom McLoughlin[2][1][3][4][5][6] Rediger dette på Wikidata
ManusTom McLoughlin Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Don Behrns
MusikkHarry Manfredini Rediger dette på Wikidata
FotoJon Kranhouse Rediger dette på Wikidata
KlippBruce Green Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTony Goldwyn,[3] Thom Mathews,[2] Jennifer Cooke,[2] David Kagen,[2] Renée Jones,[3] Kerry Noonan,[2] Darcy DeMoss,[3] Tom Fridley,[3] C. J. Graham, Bob Larkin,[7] Ron Palillo[3] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapTerror, Inc. Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Netflix
Budsjett3 000 000 USD[8] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning19 400 000 USD[8] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1986
FilmserieFredag den 13. (filmer)
ForgjengerFriday the 13th: The Final Chapter Rediger dette på Wikidata
OppfølgerFriday the 13th Part VII: The New Blood Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Friday the 13th Part VI: Jason Lives er en amerikansk slasher-film fra 1986 og en oppfølger til Friday the 13th: The Final Chapter fra april 1984, og Friday the 13th: A New Beginning, som ble publisert i mars 1985.

Manus ble skrevet av Tom McLoughlin. Hovedrollene ble blant annet spilt av Thom Mathews, Jennifer Cooke, David Kagen og C.J. Graham. Dette var den sjette filmen i Friday the 13th-franchisen, og Jason Voorhees kommer tilbake til innsjøen Crystal Lake for å drepe enda flere mennesker. Samtidig må Tommy komme seg over frykten han har for den maskerte seriemorderen og stoppe denne morderen en gang for alle. Filmen ble fulgt opp av Friday the 13th Part VII: The New Blood, som ble publisert i 1988, og Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan fra 1989.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En stund etter hendelsene ved Pinehurst Halfway House blir Tommy Jarvis løslatt fra psykiatrisk sykehus - til tross for at han fremdeles sliter med hallusinasjoner om seriemorderen Jason Voorhees, som Tommy drepte for mange år siden. Han vender tilbake til Crystal Lake, nå om døpt til Forest Green, for å konfrontere frykten sin. Han reiser sammen med sin gode venn Allen Hawes. De besøker Jasons grav under et voldsomt tordenvær, i håp om å kremere morderens kropp og til slutt avslutte Tommys mareritt for godt. Etter å ha gravd opp liket av Jason, opplever Tommy tilbakeblikk fra hans siste møte med Jason.

Men lyn slår ned i området, noe som får Jason til å komme tilbake til livet som en udødelig person. Tommy flykter til lensmannen for å advare politiet om Jasons retur. Men advarselen hans om at Jason har kommet tilbake, blir ikke tatt på alvor av sheriff Mike Garris. De tror at Tommy bare hallusinerer om at Jason er tilbake. I mellomtiden forsøker noen å opprette en ny sommerleir i nærheten av den samme innsjøen som Jason tidligere myrdet en rekke mennesker. Men Jason ønsker å forhindre dette og setter i gang enda en drapsorgie i området.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]