Foxborough

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Foxborough er en by i Norfolk County i Massachusetts i USA, cirka 35 km sørvest for Boston og 29 km nordvest for Providence i Rhode Island. Innbyggerantallet var 16 246 ved folketellingen i 2000. Byen er best kjent Gillette Stadium som er hjemmebanen til New England Patriots i National Football League og New England Revolution i Major League Soccer. «Foxborough» er den offisielle skrivemåten for byens navn[1], men den alternative skrivemåten «Foxboro» er også ofte benyttet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den første bosetningen ble etablert i 1704. Bystatus fikk den 1778. Foxborough er oppkalt etter Charles James Fox, medlem av det britiske parlamentet for Whigpartiet, som var en sterk supporter av koloniene i årene før den amerikanske revolusjon.

Foxborough var i sin tid hjembyen til verdens største stråhattfabrikk. Den ble grunnlagt av den lokale forretningsmannen E.P. Carpenter. Union Straw Works-bygningen brant ned til grunnen tidlig på 1900-tallet.

Foxborough var sammensatt av små nabolag inntil tidlig på 1900-tallet. Disse inkluderte Foxvale/Paineburgh, som forble delvis uavhengige inntil midten av 1900-tallet; Quaker Hill i South Foxborough; og Lakeview/Donkeyville i West Foxborough.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Ifølge United States Census Bureau har byen et totalt areal på 20,9 kvadratmiles (54,1 km²), hvorav 20,1 kvadratmiles (52,0 km²) av området er land og 0,8 kvadrat miles (2,1 km²) er vann (3,88 %).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]