Boston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Boston, Massachusetts)
Hopp til: navigasjon, søk
Boston
Boston

Flagg

Våpen

Land USA USA
Delstat Massachusetts Massachusetts
Fylke Suffolk County
Tidssone −5
Areal 232,1 km²
Befolkning 617 594 (2010)
Høyde 43 meter
Politikk
Borgermester Martin J. Walsh

Boston er hovedstaden og den største byen i delstaten Massachusetts i USA. Boston er også den uoffisielle hovedstaden i regionen New England. Byen er en av de eldste og mest velstående i USA, med en økonomi basert på utdannelse, helsetjenester, finans og høyteknologi.

Byen ble grunnlagt 17. september 1630 og er oppkalt etter Boston i England. En rekke kjente universiteter, deriblant, Boston College, Boston University og Berklee College of Music holder til i byen.

Boston styres av en borgermester og et bystyre. Borgermesteren, som er den viktigste myndigheten, velges for en periode på fire år. Bystyret velges for en periode på to år.

Blant det som er verdt å få med seg i Boston er Copley Square Mall, Newbury Street, Downtown Crossing, og Quincy Market for shopping; for sport er Boston Red Sox (baseball), Boston Bruins (ishockey), Boston Celtics (basketball), New England Patriots (amerikansk fotball), og New England Revolution (fotball); for kultur er Museum of Fine Arts, Boston Symphony Orchestra (BSO), Boston Ballet, Huntington Theater, Museum of Science, Institute of Contemporary Art (ICA), og New England Aquarium; og for historie finnes The Freedom Trail, JFK Memorial Museum & Library, og Faneuil Hall & Quincy Market

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]