For the Cause of Suffrage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For the Cause of Suffrage
Generell informasjon
GenreStumfilm
Utgivelsesår1909
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiGeorges Méliès Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeFrancis Ford Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1909
Eksterne lenker

For the Cause of Suffrage er en amerikansk stumfilm fra 1909, regissert av Georges Méliès.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Mrs. Duff har invitert den berømte Suffragetten Mrs. Mary Talker til lunsj, som skal holde en tale under et møte samme dag. Hushjelpen, som venter ved bordet, ligner en mann både i gangart og i oppførsel. Den ulykkelige Mr. Duff forsøker så godt han kan å delta i den generelle samtalen i løpet av måltidet, men hans kone formaner ham flree ganger alvorlig til de andre gjestenes store overraskelse. I tre tilfeller får ektemannen beskjed om å tie. Etter lunsjen ønsker Mr. Duff å reise sammen med dem til møtet.

Men Mrs. Duff befaler ham å hoolde seg hjemme, og heller vente på at hun kommer tilbake. Den uheldige ektemannen går deretter inn på kjøkkenet, og forteller kokken deres om sin store skuffelse. Men kokken gir Mr. Duff råd. Han burde ikke lenger tåle sin kones tyranniske herredømme, og burde selv finne ut hva som egentlig diskuteres på møtene til suffragettene. Men alle menn blir utestengt fra møtene deres. Hushjelpen hans kommer på ideen om å låne Mr. Duff klærne hennes, slik at han kan komme seg inn på møtet.

Men kvinnens klær er alt for store for ham, fordi Mr. Duff er veldig slank. Han får også en parykk på hodet, og fjerner skjegget hans med en barberhøvel. Ved møtet går Mrs. Mary Talker kledd som en mann. Mr. Duff blir til slutt oppfordret til å tale. Men hans teorier står stikk i strid med suffragetttenes tanker, at han blir etter hvert nødt til å rømme - og hopper derfor ut av vinduet. Men flere av kvinnene ved møtet tar straks opp jakten på ham.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Philippe Rège. Encyclopedia of French Film Directors, Volume 1
  2. ^ For the Cause of Suffrage

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]