Flukten fra Dyreskogen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Flukten fra Dyreskogen (engelsk The Animals of Farthing Wood, nynorsk Flukta frå Dyreskogen) var en animert TV-serie som ble produsert på oppdrag fra Den europeiske kringkastingsunionen mellom 1992 og 1995. Serien var basert på barnebøkene til Colin Dann, og ble i Norge vist på NRK. Det ble laget 39 episoder fordelt på tre sesonger. Serien ble senere gitt ut på VHS, og det ble laget fargebøker og lekefigurer av figurene. I Norge ble serien fortalt på nynorsk.

Serien følger en flokk dyr på vei til Hjorteparken (White Deer Park på engelsk) der de er trygge fra menneskene som blant annet har ødelagt det tidligere hjemmet deres, Dyreskogen. Reisen ledes av dyrene Rev og Grevling, og de bruker Padde som guide.

Etter hvert kom det to sesonger til: Dyra i hjorteparken og Dyra frå hjorteparken. Vi får se fortsettelsen, fra sekundet dyra ankommer Hjorteparken, til Rev gir sin lederrolle til sønnesønnen Modig.

Norske stemmer var bla. Hallvard Lydvo (Rev), Harald Mæle (Grevling), Åsleik Engmark (Muldvarp), Unn Vibeke Hol (Røyskatt), Liv Bernhoft Osa, Trond Brænne (Padde) og Hildegun Riise.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Karakterer
Harald Mæle Grevling, Plystre (sesong 1-2), Blåmann (sesong 2), Kråke
Hallvard Lydvo Rev, Hare, Plystre (sesong 3), Kveil
Trond Brænne Padde, Hvithjort, Katt, Rulle, Tøyskatt, Venleg
Hildegun Riise Røyskatt, Tispe
Liv Bernhoft Osa Ugle, Lady Blå
Åsleik Engmark Muldvarp, Fasan, Moses (sesong 2), Arrfjes, Vågal, Kanin
Unn Vibeke Hol Hoggorm, Tårnfalk
Ivar Nørve Bølla, Blåmann (sesong 3), Trufast, Kråke 2
Henrik Mestad Grabb, Modig, Brodd, Moses (sesong 3)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]