Flubber

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flubber
Generell informasjon
Sjangerscience-fiction
Utgivelsesår1997
Prod.landUSA
Lengde93 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiLes Mayfield
ProdusentJohn Hughes
ManusforfatterJohn Hughes
MusikkDanny Elfman
Foran kamera
Hovedrolle(r)Robin Williams
Marcia Gay Harden
Christopher McDonald
Annen informasjon
Budsjett80 millioner dollar
Prod.selskapWalt Disney Pictures
DistributørBuena Vista Pictures
Premiere16. november 1997
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Flubber er en amerikansk filmkomedie fra 1997 produsert av Disney med Robin Williams og Marcia Gay Harden i hovedrollene. Disney har laget filmen en gang tidligere, i 1961, men da under navnet The Absent-Minded Professor.

Filmens offisielle premiere fant sted i USA 26. november 1997, og ble lansert på kino i Norge 13. mars 1998.

Handling[rediger | rediger kilde]

Professor Philip Brainard, fra Medfield College, er en sprø forsker som utvikler en ny energikilde i forsøk på å skaffe nok penger til å redde skolen fra nedleggelse. Hans opptatthet med forskningen distraherer ham fra hans forlovede Sara Jean Reynolds. Han har allerede gått glipp av to av deres planlagte bryllup som et resultat av dette, til enorm irritasjon fra Sara. På dagen for deres tredje forsøk på bryllup, kontaktes Brainard av en tidligere partner Wilson Croft - som har tjent stort på ideer stjålet fra kjemikeren. Nå ønsker han å stjele Sara fra Brainard, og gjøre henne til sin kone. En intensjon som han erklærer direkte til Brainard, som tar dette som en spøk.

Før Brainard rekker sitt neste bryllup, viser hans siste eksperiment rask fremgang, og tvinger ham nok en gang til å gå glipp av hans eget bryllup. Det resulterende stoffet fra eksperimentet, er et levende grønt stoff med stor elastisitet og kinetisk energi. Stoffet øker i hastighet, spretter rundt, og viser seg veldig vanskelig å kontrollere. Dette fører til kaos i nabolaget før professoren endelig klarer å stoppe den. Weebo, Brainards svevende robot-assistent, klassifiserer stoffet som "flygende gummi" noe som får Brainard til å døpe det som "Flubber"

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Robin Williams

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]