Fjordruta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjordruta er en sammenhengende vandrerute med start i Kristiansund, den går igjennom kommunene Aure, Hemne, Rindal, Surnadal og Halsa. Langs ruta, som ble påbegynt i 1994, er det 13 turisthytter, alle drevet av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

Ruta starter ved Kristiansund lufthavn, Kvernberget og går via fergesambandet Seivika (Kristiansund) – Tømmervåg (Tustna) til den første hytten (Trollstua) som ligger på sørenden av Tustna. Videre går ruta over til Gullsteinvollen og videre til Imarbu som ligger ved Imarsundet og over Ertvågsøya og inn til fastlandet ved Aure, den fortsetter så på nordsiden av Vinjefjorden, innom Vinjeøra og videre på sørsiden av Vinjefjorden hvor den avsluttes på Halsa. Fra start til slutt har ruta en distanse på 190 km.

Hyttene i Fjordruta er alle nær bilvei, slik at turene kan legges opp med både korte og lange turer, og gjør rutenettet barnevennlig. Rutene går også gjennom ulike terreng, og rutene er lagt opp slik at de skal være behagelige å gå.

Hytter[rediger | rediger kilde]

Fjordruta består av 13 turisthytter som drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Hyttene blir listet opp i rekkefølge fra Tømmervågen på Tustna.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]