Michelle Rodríguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michelle Rodríguez
Michelle Rodriguez at the New York Fashion Week crop (cropped).jpg
FødtMayte Michelle Rodríguez
12. juli 1978 (40 år)
Bexar County, Texas, USA
Far Rafael Rodriguez
Mor Carmen Milady Pared
Beskjeftigelse Skuespillerinne
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Independent Spirit Awards (2001), Screen Actors Guild Award (2006), Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series (2006)
Aktive år2000–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Mayte Michelle Rodríguez (født 12. juli 1978)[1] er en amerikansk skuespillerinne. Hun er best kjent for sine roller i filmer som The Fast and the Furious (2001), Resident Evil (2002) og Avatar (2009), i tillegg til rollen som «Ana-Lucia Cortez» i TV-serien Lost.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Michelle Rodríguez ble født i Bexar County i Texas. Hennes foreldre skilte seg i 1986, og hun ble oppdratt som Jehovas vitne av sin bestemor. Hun har en rekke halvsøsken og søsken, og enkelte av dem har hun ikke engang møtt.

Rodriguez flyttet til Den dominikanske republikk med sin mor da hun var 8 år gammel, og til Puerto Rico da hun var 11. Senere flyttet hun til New Jersey. Hun sluttet på videregående da hun var 17 år (etter å ha blitt utvist fra til sammen 6 forskjellige skoler).

Karrière[rediger | rediger kilde]

Rodriguez hadde problemer med å få skuespillerjobber da hun kom over en annonse for en ledig stilling til lavbudsjettsfilmen Girlfight. Hun vant over 350 andre søkere for rollen som «Diana Guzman», en problemfylt tenåring som bestemmer seg for å kanalisere ut sin aggresjon ved å bli bokser. Dette var hennes første audition. Filmen ble lansert i 2000, og Rodriguez' skuespillertalent fikk ros både blant kritikere og publikum.

Etter dette fikk Michelle noen bemerkelsesverdige roller i andre suksessrike filmer, inkludert The Fast and the Furious og Resident Evil. Fra 2005 til 2006 spilte hun den tøffe politikvinnen «Ana-Lucia Cortez» i TV-serien Lost.

I 2002 ble Michelle Rodríguez rangert på 77.-plass i Stuff magazines «102 Sexiest Women in The World» og på 34.-plass i Maxims «199 Sexiest Women».

Problemer med loven[rediger | rediger kilde]

  • I mars 2002 ble Rodrituez arrestert og siktet for å ha overfalt sin kvinnelige romkompis. Siktelsen ble senere frafalt da romkompisen nektet å prøve saken i retten[2]
  • I november 2003 måtte Rodriguez møte i retten for å forsvare seg mot åtte siktelser for småkriminalitet basert på to trafikkhendelser; den 22. juli hadde hun forlatt åstedet etter en ulykke der hun traff en annen motorist, og den 4. november kjørte hun i høy fart gjennom et veikryss under påvirkelse av alkohol. Hun hadde ikke førerkort under tiden.[3] I juni 2004 sa Rodriguez «Nolo contendere» i retten, og sa seg dermed villig til å ta straffen for tre av sakene, uten å erklære seg skyldig. Hun måtte i fengsel i 48 timer, utførte deretter samfunnsstraff på to av New Yorks sykehus, fullførte et tremåneders alkoholprogram, og ble satt på prøvetid i tre år.
  • I 2005, mens hun spilte inn Lost i Hawaii, ble Rodriguez vinket inn til siden av Honolulus politi flere ganger. Hun ble bøtelagt for å ha kjørt for fort minst tre ganger.[4]
  • Rodriguez og hennes medskuespiller fra Lost, Cynthia Watros, som kjørte i separate biler, ble begge vinket inn til siden av politiet om morgenen den 1. desember 2005 i Kailua. Ifølge politiet som arresterte dem veivet skuespillerne ut og inn av trafikken på Pali Highway mellom Kailua og Honolulu. De var begge under påvirkning av alkohol.[5] Rodriguez erklærte seg «ikke skyldig» da hun ble spurt[6], men på dagen dommen skulle falle erklærte hun seg «skyldig», og valgte å betale en bot på $500 og sitte fem dager i fengsel, fremfor 240 timer samfunsstraff.[7]


Filmografi[rediger | rediger kilde]

År Tittel Rolle
2015 Furious 7 Letty
2013

2009

Fast 6

Avatar

Letty

Trudy Chacon

2009 Fast & Furious Letty
2006 The Breed Nicki
2005 BloodRayne Katarin
2004 Control Teresa
2003 S.W.A.T. Chris Sanchez
2002 Blue Crush Eden
2002 Resident Evil Rain Ocampo
2001 The Fast and the Furious Letty
2001 3 A.M. Salgado
2000 Girlfight Diana Guzman

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: Michelle Rodríguez – sitater

Intervjuer[rediger | rediger kilde]