Fast & Furious

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fast & Furious
Generell informasjon
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJustin Lin
ProdusentNeal H. Moritz
Vin Diesel
Michael Fottrell
MusikkBrian Tyler
SjeffotografAmir Mokri
KlippFred Raskin
Christian Wagner
Foran kamera
MedvirkendeVin Diesel
Paul Walker
Michelle Rodríguez
Jordana Brewster
John Ortiz
Laz Alonso
Gal Gadot
Brandon T. Jackson
Sung Kang
Tego Calderón
Don Omar
Annen informasjon
Budsjett$85 millioner[1]
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Fast & Furious er den tredje oppfølgeren til filmen The Fast and the Furious og den fjerde filmen i serien. Den tar for seg det som skjer i historien før The Fast and the Furious: Tokyo Drift og hva Dominic Toretto gjør etter å ha flyktet fra Los Angeles til Mexico.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dominic Toretto (Vin Diesel) må starte et helt nytt liv i Latin America etter å ha rømt i Brian O'Connor (Paul Walker) Toyota Supra i Los Angeles. Han lever av å reparere, tune og style biler og stjele store mengder bensin med gjengen sin. Plutselig en dag får han en skrekkelig telefon fra søsteren Mia (Jordana Brewster) om at kjæresten hans Letty (Michelle Rodríguez) er død etter et bilrace. På åstedet ser Dom at hun ikke ble drept av crashet, men av han som hun kjørte mot, nemlig Fenix Calderon (Laz Alonso). Her starter jakten på Fenix for Dominic.

Samtidig som alt dette skjer møter vi igjen Brian O'Connor som jobber som politiagent i området nær Mexico. Han er på en sak som involverer store penger og dop. I etterforskningen oppdager Brian at banden han jakter på inneholder Fenix, mannen som drepte Letty, og dermed slår Brian og Dom seg sammen om å fakke banden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]