FC Bayern München (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
FC Bayern München
Fußballclub Bayern München AG
Stiftet1970
Nettsidehttps://fcbayern.com/de/teams/frauen/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneSportpark Aschheim
(3000)
LigaBundesliga
Seriemester1976
Cupmesterfinalist 1988, 1990
LandTyskland
ByMünchen
Administrasjon
HovedtrenerGünther Wörle
Kit left arm bayern1718h.png Kit body bayern1718h.png Kit right arm bayern1718h.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm bayern1718a.png Kit body fbm1718a.png Kit right arm bayern1718a.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Bayern Münchens kvinnefotballag har eksistert siden 1970, og var i etableringen av tysk kvinnefotball et av de ledende lagene. Laget vant det tyske mesterskapet i 1976, etter å ha vært finalist året før. I en lengre periode tilhørte imidlertid Bayern München nedre halvdel av Bundesliga eller til og med 2. Bundesliga, og da hadde klubben som funksjon å være en talentutviklingsklubb. Flere gode navn har gått fra Bayern München til toppklubber som 1. FFC Frankfurt. Imidlertid har Bayern München de siste årene forbedret seg kraftig, og er i seg selv en toppklubb. I 2014/2015 ble Bayern seriemester i Tyskland.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bayern Münchens store periode var i begynnelsen. I det første mesterskapet ble Bayern riktignok slått ut allerede i gruppespillet, men i det andre, i 1975, kom de hele veien til finalen. De fulgte opp med å vinne hele mesterskapet året etter. Deretter var de i semifinalen og kvartfinalen, før de nok en gang kom til finalen, denne gangen riktignok som tapende finalist. Også på begynnelsen av åttitallet var de ofte høyt oppe, med to finaler i 1982 og 1985 (begge endte med tap). Suksessen beveget seg på slutten av tiåret over fra mesterskap til cup (som var svært lik i oppbygging). I 1988 og 1990 var Bayern München tapende finalist.

I 1990-91-sesongen ble Bayern München med i Bundesliga. Oppholdet i gruppe sør ble imidlertid kort, allerede i andre sesong rykket Bayern München ned til Bayernliga. De ble der fram til årtusenskiftet, da de rykket opp, og de har vært i Bundesliga siden. De første åtte sesongene var Bayern München en middelhavsfarer med halvparten av sesongene på fjerdeplass og resten spredt utover de følgende plassene. Bayerns andre sesong etter comebacket var de fattige fire poeng (og en del mål) unna andreplassen, men de var ikke reelt nær medaljeplassen før 2007-08-sesongen, da de var ett plussmål unna tredjeplassen til 1. FFC Turbine Potsdam. Det var til gjengjeld 15 poeng opp til andreplassen.

Neste sesong var imidlertid sannsynligvis den jevneste. Tre lag lå tilsammen ett poeng fra hverandre: 1. FFC Turbine Potsdam lå foran Bayern München med ett mål mer scoret, men med færre mål. Poenget bak lå FCR 2001 Duisburg. Ettersom alle tre spilte mot lag fra den nedre delen av tabellen, var det sannsynligvis i realiteten Bayern München og Turbine Potsdam som spilte om seieren. Samme målforskjell ga Turbine Potsdam seieren. Etter en svært spennende avslutning der Bayern ledet med ett mål på Turbine Potsdam to ganger, endte begge kampene 3-0, og Turbine Potsdam ble seriemester. Bayern München hadde imidlertid meldt seg på i toppen.

I 2009-10-sesongen var laget imidlertid tilbake som en middelhavsfarer, og endte på en fjerdeplass, 20 poeng bak vinnerne Turbine Potsdam og 12 poeng bak medaljene. Bayern spilte uavgjort mot begge de nyopprykkede lagene og tapte også 0-7 i Duisburg i løpet av sesongen. Bayern gjorde også den hittil dårligste innsatsen av et tysk lag i Mesterligaen for kvinner, da de ble slått ut i 18-finalen etter tap 0-1 over to kamper for franske Montpellier, og de tapte også i 18-finalen for Wolfsburg.

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Seriemester 1976

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]