Fédération Française de Football

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
FFF
Fédération Française de Football
FFF
Stiftet7. april 1919
Medlem av FIFA1907
Medlem av UEFA1954
PresidentNöel Le Graët
StadionStade de France
Kapasitet80 000

Fédération Française de Football (FFF) er det styrende organ innen spill av topp-fotball, strandfotball og futsal i Frankrike, samt i Frankrikes oversjøiske departementer og territorier (forholdsvis Guadeloupe, Fransk Guyana, Martinique, Mayotte, Ny-Caledonia, Fransk Polynesia og Réunion).

Organisasjonen ble dannet den 7. april 1919 og har hovedkvarteret sitt liggende i den franske hovedstaden Paris. FFF var en av grunnleggerne av det internasjonale fotballforbundet FIFA som ble stiftet i 1904, og i UEFA ble de medlem fra 1954, og de er ansvarlige for å overvåke alle aspektene av fotballspillet blant alle toppklubbene i Frankrike.

Turneringer[rediger | rediger kilde]

Den franske fotballforbundet står ansvarlig for mange forskjellige fotball-konkurranser. Seriefotballen i Frankrike på øverste nivå på herresiden senior spilles i Ligue 1, nest øverste er Ligue 2, så følger Championnat National som er 3. øverste nivå. Så følger Championnat France Amateur i 4 avdelinger på 4 øverste nivå før Championnat France Amateur 2 i 8 avdelinger. De organiserer også seriespill for U19 lag på øverste nivå (Championnat National U19) i 4 avdelinger og U17 lag på øverste nivå (Championnat National U17) med i 6 avdelinger.
Blant kvinnene kalles øverste nivå i seriespillet for Championnat France Feminin D1 og nest øverste for Championnat France Feminin D2.
Franske Fotballforbundet arrangerer også nasjonale cuper for herrer senior som kalles Coupe de France samt Coupe de la Ligue, for damene heter den Challenge de France Feminin, og for herrenes U19 -lag har cupen fått navnet Gambardella Credit Agricole.

Vertskap for internasjonale turneringer[rediger | rediger kilde]

* = Ingen finale-turnering men Frankrikes lag gikk hele veien til seier og med hjemme-borte -møter i hver runde til finalen.

Tidligere presidenter[rediger | rediger kilde]

Jules Rimet - 1. President i Fédération Française de Football

Siden forbundet ble stiftet har de bare hatt 11 presidenter.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tidligere og nåværende presidenter www.fff.fr Besøkt 6. feb 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]