Ethan Rom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ethan Rom er en rollefigur i den amerikanske TV-serien Lost.

Figurinformasjon[rediger | rediger kilde]

  • Skuespiller: William Mapother
  • Opptreden: Sesong 1, og flashback i sesong 2 og 3.
  • Status: Død
  • Mulig kilde til navnet: Anagram av other man (annen mann), samt at navnet Ethan sies å bety «øyas gave».

Den farlige Ethan Rom hevder å være fra Ontario, Canada. I begynnelsen dukket han opp, og oppførte seg som en vanlig mann, og hjalp Locke med å jakte på villsvin. Imidlertid, etter et angrep på Claire ved hulene, bestemmer Hurley seg for å ha en opptelling av de overlevende, og da han sammelignet navnene fra sin liste med passasjerlista, var det én person han hadde møtt som ikke var på lista: Ethan.

Rundt tiden Hurley forteller dette til Jack, Kate, Locke og Sayid, kidnapper Ethan Charlie og Claire. Jack, Kate, Locke og Boone holder seg på sporet i etter ham i en tid, men splitter seg for å følge et mulig annet spor. Til slutt når Jack og Kate ham igjen, men i en mann-til-mann-kamp slår Ethan Jack lett, og truer med å drepe enten Charlie eller Claire om de fortsetter å følge ham. Han gjør som lovet, og Charlie blir nesten drept ved hengning.

Til slutt klarer Claire på en eller annen måte å rømme fra Ethan, som kommer til stranda og etter å ha angrepet Jin, forteller han Charlie at han må hente ham Claire, ellers vil han drepe all de andre én etter én. Siden de ikke henter Claire etter den første natta, dreper han Scott for å vise at han er seriøs. Til slutt blir Ethan lurt inn i ei felle med Claire som åte av bevæpnede Jack, Sayid, Locke, Sawyer og Kate. De håper å fa tatt ham til fange, så de får vite hvorfor han så ille vil ha tak i Claire. Denne gangen overmanner Jack Ethan. Men selv om Ethan er overvunnet og omringet av bevæpnede personer, prøver han likevel å angripe de andre, helt til han blir drept av Charlie, som skjøt ham med pistolen Jack hadde mistet.

Autoritetsdata