English Chamber Orchestra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

English Chamber Orchestra (ECO) er et Londonbasert kammerorkester. Orkesteret holder jevnlig konserter i Cadogan Hall, og ECO Ensemble spiller i Wigmore Hall. ECO er Grange Park Operas husorkester, og turnerer ofte i Storbritannia og utenlands.

Orkesteret blei 1948 grunnlagt av Lawrence Leonard og Arnold Goldsbrough under navnet Goldsbrough Orchestra. Det nåværende navnet fikk ECO i 1960 da de utvidet repertoaret til å omfatte barokkmusikk. Orkesteret har vært holdt på størrelse med et orkester fra Mozarts tid, og det begrenser naturlig nok repertoaret noe.

Litt senere startet de et samarbeid med Aldeburgh Festival, hvor de urframførte Benjamin Brittens opera A Midsummer Night's Dream, samt Owen Wingrave, Curlew River og andre av hans verk. Britten dirigerte orkesteret ved forskjellige anledninger, og gjorde en rekke innspillinger med dem.

På denne tiden hadde ikke orkesteret faste dirigenter, men samarbeidet med en rekke gjestedirigenter, blant annet Raymond Leppard, Colin Davis og Daniel Barenboim. I 1986 ble Jeffrey Tate utnevnt til orkesterets første sjefsdirigent, og i år 2000 ble Ralf Gothóni den andre.

Juni 2009 ble cellisten Paul Watkins orkesterets nye sjefsdirigent for sesongen 2009-2010, i utgangspunktet med en kontrakt på tre år.[1] Roy Goodman er ECOs første gjestedirigent.

I januar 2005 samarbeidet ECO med det sørafrikanske vokalensemblet Ladysmith Black Mambazo på albumet No Boundaries.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Martin Cullingford, "Paul Watkins named ECO music director". Gramophone, 19 June 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]