En karl i köket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En karl i köket
orig. En karl i köket
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår1954
Prod.landSveriges flagg Sverige
Lengde94 min.
SpråkSvensk
Bak kamera
RegiRolf Husberg
ManusforfatterGösta Stevens
Foran kamera
MedvirkendeHerman Ahlsell
Ittla Frodi
Holger Löwenadler
Hjördis Petterson
Sive Norden
Eksterne lenker

En karl i köket er en svensk film fra 1954, i regi av Rolf Husberg. Hovedrollene spilles av Herman Ahlsell, Ittla Frodi, Holger Löwenadler og Hjördis Petterson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Olle Larsson, en tidligere hovmester, ønsker nå å kjøpe et hotell. Men for å gjøre dette behøver han 50 000 svenske kroner, et beløp han har lånt fra en gammel velstående mann. Men den rike mannen dør kort tid senere, og gjeldskravet blir overtatt av en anonym person - som nå vil ha hele lånet tilbake i løpet av bare åtte dager. Dermed kan ikke Olle kjøpe hotellet. En advokat (spilt av Arwid Stenmark) som representerer den anonyme personen, kan også personlig tjene på at Olle ikke klarer å kjøpe hotellet. Olle mistenker at det faktisk er advokaten selv, han nå skylder penger til.

Olle møter også den vakre datteren til advokaten, og hun går med på å spørre faren hennes om hvem Olle egentlig skylder penger til etter at den velstående gamle mannen døde. I advokatens hjem blir det nødvendig med en ny hushjelp. Olle besøker moren i huset som samtykker, litt motvillig, til å ansette Olle som ny kjøkken-hjelp. Advokaten selv (som er far i huset) vet ikke noe om denne avtalen, før senere. Olle gjør en fantastisk jobb med husstell. Han passer barna deres Karin og broren hennes, og lager gode måltider, og spiller bridge sammen med familien. Men når advokaten endelig kommer hjem etter jobb, vil han helst ikke ha Olle i hjemmet sitt i det hele tatt.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]