Emu Heights (New South Wales)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Emu Heights
LandAustralia Australia
DelstatNew South Wales New South Wales
StorbyområdeSydney
LokalstyreCity of Penrith
Areal3,44 km²
Befolkning3 321
Bef.tetthet965,4 innb./km²

Emu Heights er en bydel i Sydney, i delstaten New South Wales i Australia. Emu Heights er lokalisert 58 kilometer vest for Sydney sentrum, i kommunen City of Penrith.

Bydelen ligger ved foten av Blue Mountains og er blant de ytterste bydelene rundt Sydney.[1] Bydelenes grenser går i øst ved Nepean River og i vest ved grensen til Blue Mountains local government area.

Historie[rediger | rediger kilde]

Emu Heights ble etablert av George Innes, en fri nybygger fra Bathurst som kjøpte 400 acre i 1831, nært McCann's Island og gav det navnet Emu Heights. Navnet «Emu Heights» ble likevel ikke tilegnet området offisielt før tidlig 1976.[2]

Skoler[rediger | rediger kilde]

Emu Heights Public School ble etablert i 1972. Skolen hadde da bare 80 elever og tre lærere, men har nå over 300 elever innrullert.[3]

Parkområder[rediger | rediger kilde]

Clissold Park huser mange forskjellige arter av australske planter og vekster, og har også baner for basketball, netball og lekeområder for barn. En bekk som renner ned fra høydene lenger oppe har tidligere oversvømt hele parken og nordover langs Wedmore Road i kraftig stormvær men bekken har siden blitt flyttet østover av eiendomsutviklere i 1980-årene til en overflodskanal brukt av gårdbrukere.

Et større ikke-navngitt parkområde finnes også i den nordligste delen av Emu Heights, mellom bebyggelsen og elven Nepean River, som gir god tilgang til elvebredden. Idrettsanlegg og golf fasiliteter har blitt foreslått opprettet her. Fiske og padling i kano er populært, siden denne delen av elven ikke brukes av motorbåter. Den delen av elven som kan nåes fra Emu Heights huser et stort mangfold av lokale og trekkende ender. På tidlig 1960 tallet kunne man fremdeles finne det australske egg-leggende pattedyret nebbdyr, men dyret har siden forsvunnet fra området.

Befolkning[rediger | rediger kilde]

Ifølge folketellingen i 2001 hadde Emu Heights 3321 innbyggere og en befolkningstetthet på 9.63 hektar.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Penrith City Council, City of Penrith». Arkivert fra originalen 2007-09-03. Besøkt 8. juni 2007. 
  2. ^ «Penrith City Council, Local Suburb Profiles». Arkivert fra originalen 2007-09-03. Besøkt 8. juni 2007. 
  3. ^ «Emu Heights Public School». Arkivert fra originalen 2007-08-30. Besøkt 8. juni 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]