Hopp til innhold

elle melle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Elle Melle»)
elle melle
UtmerkelserPrøysenprisen (2000)
OpphavStavanger, Norge (1994)
SjangerPopmusikk
Aktive år1994–2002, 2013–
Nettstedhttps://www.ellemelle.net/

elle melle er et norsk popband startet i Stavanger i 1994. Gruppa fikk Prøysenprisen i 2000, og låta «Om du har sagt farvel» ble nominert til Edvardprisen.[1] Bandet har gitt ut åtte album per 2023.

elle melle vant Norsktoppen en rekke ganger i 1998 og 2002[2] og flere av låtene har blitt A-listet i NRK-radio. «Himmelhøge sti» fra 2016 (av Odd Erik Ognedal og Ingvar Hovland, med Øystein Greni som produsent), er blitt en av de mest brukte sangene i norske gravferder.[3]

I oktober 2019 utga elle melle albumet Røvar, som ble spilt inn i ABC-studio i Etne med Thom Hell som produsent. I 2021 slapp bandet singelen julelåten «Julen e snart forbi» og i 2022 albumet "Californian mornin´" med 11 låter fra elle melle-katalogen oversatt til engelsk. Herfra ble sangen "California in the mornin´" listet på New Music Friday Norway av Spotify. Videre ga elle melle ut singelen "Du e det perlaste for meg" i februar 2023. Denne ble også listet på NMFN av Spotify.

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]
  • Odd Erik Ognedal (vokal/piano)
  • Svein Olav Hyttebakk (gitar/kor)
  • Jon Konrad Strøm (keyboard/sax/perc/kor)

Tekstforfattere

Tidligere medlemmer

[rediger | rediger kilde]

Diskografi

[rediger | rediger kilde]
  • 2015: «Stedet», elle melle music
  • 2016: «Himmelhøge sti», elle melle music
  • 2016: «Ser du då at eg e din», elle melle music
  • 2018: «Anneli», elle melle music
  • 2018: «Når dagen gryr», elle melle music
  • 2019: «En sum av øyeblikk», elle melle music
  • 2019: «Snev av tid», elle melle music
  • 2021: «Pathway in the Sky», elle melle music
  • 2021: "Julen E Snart Forbi", elle melle music
  • 2023: "Du e det perlaste for meg", elle melle music

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Edvardpris til Tungtvann Arkivert 24. mai 2006 hos Wayback Machine., ballade.no
  2. ^ «Tredje Elle Melle-seier». NRK. 13. mai 2002. Besøkt 3. august 2018. 
  3. ^ «20 år etter debutalbumet fikk Elle Melle sin største hit på radio - og i begravelser.»Betalt abonnement kreves. Stavanger Aftenblad. 9. september 2016. Besøkt 3. august 2018. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]