Elberadweg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skilt for Elberadweg i Glückstadt
I Tsjekkia er Labská stezka stort sett merket som sykkelrute nr. 2
Elberadweg ved Bastei i Sächsische Schweiz.
Kart over den tyske delen av Elberadweg

Elberadweg, «Elben sykkelvei», (tsjekkisk: Labská stezka) er en del av det internasjonale nettverket av sykkelveier i Europa. Den er en del av i alt 37 sykkelveier langs tyske elver, og den mest populære ruten for sykkelturister i Tyskland.[1]

Elberadweg starter i Špindlerův Mlýn i Krkonoše-fjellene i Tsjekkia, og ender etter om lag 1 210 kilometer i Cuxhaven ved Elbens munning i Nordsjøen. 840 kilometer av veien går i Tyskland og 370 kilometer i Tsjekkia. Det finnes også en variant av ruten med start i Praha ved elven Vltava.

Syklister som starter i Cuxhaven vil ofte dra nytte av medvind store deler av turen, mens de som begynner i andre enden vil ha noe nedstigning til hjelp, spesielt i starten ved fjellene. Mesteparten av ruten går i flatt terreng ved elven. I Tsjekkia er det fortsatt noe varierende kvalitet på veidekket, men stort sett er veiene asfaltert og uten biltrafikk.

Hele ruten er merket med skilt. I Tyskland finnes skilt med en egen logo for Elberadweg, mens i Tsjekkia er ruten stort sett merket «nr. 2», men også her er den noen steder merket med den «tyske» logoen. Ruten går innom en rekke større og mindre byer, og det finnes en reiselivsnæring langs hele veien som mer eller mindre har spesialisert seg på å ta imot sykkelturister.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ e.V., Deutsche Zentrale für Tourismus. «TOP 10 of the most popular cycle trails in Germany». www.germany.travel. Besøkt 10. august 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]