Eija Koskivaara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eija Koskivaara
Født7. mai 1965 (54 år)
Virmo
Beskjeftigelse Orienteringsløper
Nasjonalitet Finland
SportOrientering
Klubb(er)Finland Turun Suunnistajat
Finland Pargas IF
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Finland Finland
Orientering
Seire sammenlagt i Verdenscupen: 0
Verdenscupseire, enkeltløp: 0
Verdensmesterskap
Gull1995 Tyskland DetmoldStafett
Sølv1993 USA West PointStafett
Sølv1995 Tyskland DetmoldKlassisk
Bronse1989 Sverige SkövdeStafett
Bronse1993 USA West PointKort
Nordisk mesterskap
Sølv1993 Finland SibboKlassisk
Bronse1993 Finland SibboKort

Eija Koskivaara (født 7. mai 1965 i Virmo) er en finsk tidligere orienteringsløper. Koskivaara er verdensmester i orientering.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Eija Koskivara var i 1985 for første gang med i verdensmesterskapet i orientering. Hun fikk løpe den klassiske distansen i australske Bendigo og ble nummer 27 i sin VM-debut. I det påfølgende verdensmesterskapet, i Gérardmer i Frankrike i 1987 løp hun på det finske stafettlaget som ble nummer fire. To år senere tok hun sin første VM-medalje. Den kom på stafetten under VM i Skövde i form av en bronsemedalje. På den klassiske distansen i 1989 ble Koskivaara nummer fem. Etter et medaljeløst VM i Tsjekkoslovakia i 1991, tok Koskivaara to medaljer i amerikanske West Point i New York i 1993. Her ble det sølv på stafett og bronse på kortdistanse for den finske kvinnen. I tyske Detmold i 1995 tok Koskivaara VM-gull på stafett sammen med Kirsi Tiira, Reeta-Mari Kolkkala og Annika Viilo. På den klassiske distansen delte hun sølvmedaljen med britiske Yvette Hague. De ble kun slått av ungarske Katalin Oláh. Koskivaara avsluttet sin internasjonale karriere med 11.-plass på kortdistanse under VM i Inverness i 1999 og endte dermed opp med ett gul, to sølv og to bronse fra VM i orientering.

Koskivaara tok to medaljer under nordisk mesterskap i Sibbo i 1993. Hun tok sølvmedalje på klassisk distanse og bronse på kortdistansen. Hun vant den prestisjetunge femdagerskonkurransen O-Ringen i 1995.

Sammen med sin daværende klubb, Pargas IF, var Eija Koskivaara i 1998 med på å bli nummer to i verdens største orienteringsstafett, Venla. Med Turun Suunnistajat oppnådde hun samme plassering i 2003.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]