Edi Gathegi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Edi Gathegi
Edi Gathegi.jpg
Født10. mars 1979 (41 år)
Nairobi i Kenya
Utdannet ved Tisch School of the Arts, University of California, Santa BarbaraRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2005 - d.d.
IMDbIMDb


Edi Mue Gathegi (født 10. mars 1979 i Nairobi) er en amerikansk skuespiller.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Edi Gathegi ble født i Kenya, men vokste opp i Albany i California. Han har en eldre bror og en yngre søster. Han gikk på University of California, Santa Barbara, hvor han spilte basketball. Han var god i sporten også, men han skadet kneet, og bestemte seg for å ta en skuespillerklasse, for å drive med noe når han ikke kunne spille basketball. Han ble bitt av basillen, og året etter søkte han seg inn på skuespillerlinja på New York University, som han gikk ut av i 2005. Han har drevet med skuespill siden, først som teaterskuespiller, deretter også innenfor film.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Gathegis første rolle var i actionfilmen Crank med Jason Statham, hvor han spilte en liten birolle. Han gjorde opprinnelig audition for en større rolle, som han følgelig ikke fikk. Den neste store filmen han var med i, var Ben Afflecks kritikerroste thriller Gone Baby Gone med Casey Affleck, Michelle Monaghan og Morgan Freeman, hvor han spilte Cheese.

Han spilte deretter en rekke gjesteroller i kjente TV-serier, som Veronica Mars, House, CSI: Miami og CSI: Crime Scene Investigation før han dukket opp som Laurent i den populære tenåringsfilmen Twilight (2008), en rolle han gjentok i oppfølgeren New Moon (2009).

Han spilte også en stor birolle i superheltfilmen X-Men: First Class (2011), hvor han portretterer en av mutantstudentene til Charles Xavier (James McAvoy).

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Filmer[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Kortfilmer[rediger | rediger kilde]

  • Page 36 (2010) .... Mr. Black

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]