Hopp til innhold

Edgardo Bauza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Edgardo Bauza
El Patón
Født26. jan. 1958[1][2][3]Rediger på Wikidata (66 år)
Granadero Baigorria
BeskjeftigelseFotballspiller, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetArgentina
Høyde189 centimeter
PosisjonMidtstopper
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1981–1990 Argentina 3 (0)

Edgardo Andrés Bauza (født 1958) er en argentinsk fotballtrener og tidligere fotballspiller som spilte midtstopper. Han var landslagstrener for Argentina fra august 2016 til april 2017.

Edgardo Bauza startet karrieren hos Rosario Central, hvor han markerte seg som en målfarlig midtstopper. I oktober 1981 fikk han sin landslagsdebut i en treningskamp mot Polen. Argentina var automatisk kvalifisert for VM-sluttspillet i 1982 som vinner av VM-sluttspillet i 1978. Bauza var aktuell for troppen til sluttspillet i 1982, men endte opp med å bli utelatt.

Bauza måtte vente til 1990 før han fikk en ny sjanse på landslaget. I mellomtiden hadde han rukket å spille klubbfotball i Colombia for Junior de Barranquilla, og for Independiente før han vendte tilbake til Rosario Central. Da landslagstrener Carlos Bilardo hentet ham inn i landslagstroppen igjen for en treningslandskamp mot Mexico i januar 1990, hadde han flyttet på seg til nettopp Mexico, hvor han spilte for Veracruz. Bilardo var bekymret for om den skaddeskutte veteranen José Luis Brown ville klare å holde stand til VM-sluttspillet i 1990, og trengte Bauza i bakhånd som sikkerhet. Bauza spilte hele kampen mot Mexico på stopperplass. I mars 1990 spilte Bauza en treningslandskamp mot Skottland.

José Luis Brown ble nødt til å legge opp før VM-sluttspillet i 1990. Men i stedet for å satse på Bauza, hentet Bilardo inn Juan Simón, som hadde vært ute av landslagsbildet i syv år. Bauza reiste til VM som reserve for Simón. Sammen med Diego Maradona var Simón de eneste spillerne i Argentinas tropp som var på banen i alle spilleminuttene laget spilte i sluttspillet. Bauza endte dermed opp som den eneste av troppens utespillere som ikke fikk spilletid. Som del av troppen som tapte finalen for Vest-Tyskland, kunne han likevel smykke seg med en sølvmedalje.

VM-medaljer

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Base de Datos del Futbol Argentino, oppført som EDGARDO BAUZA, BDFA spiller-ID 1000[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ FBref, FBref spiller-ID 45a7c4af[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 106971, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata