Ed O'Brien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ed O'Brien
Ed-obrien2006-05Radiohead.jpg
O'Brien under en konsert i 2006.
Født 15. april 1968 (49 år)
Oxford, England
Oxford
Yrke Musiker, låtskriver
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Radiohead
Sjanger Alternativ rock
Instrument Gitar, støttevokal og keyboard
Aktive år 1985–
Band
Radiohead

Edward John O'Brien (født 15. april 1968 i Oxford, England) er gitarist i det engelske bandet Radiohead, sammen med Jonny Greenwood.

O'Brien er kjent for sin tilnærmet gitarstil i Radiohead, og spiller så å si aldri klassiske gitarsoloer. O'Brien sin gitarstil har blitt svært anerkjent, og ble blant annet kåret nr. 59 på Rolling Stones 100 beste gitarister gjennom tidene.[1] Han er en selvlært gitarist, og blir sett på av bandet som Radioheads mest fotogene medlem.

Radiohead[rediger | rediger kilde]

O'Brien bruker som gitarist svært mange effekt pedaler for å kunne produsere Radioheads lydstil. O'Brien er også en trommist, men har så langt kun spilt trommer på Radioheads «There There» låt, sammen med Jonny Greenwood. O'Brien hjelper hovedsakelig med å utvide det musikalske lydbildet for Radiohead. Han lagde blant annet den svært distinktive effekten på slutten av «Karma Police», og den delvis gitarsoloen på «Lucky». Han laget også riffene til sangene «Go to Sleep» og «Street Spirit (Fade Out)». O'Brien har bidratt med tekstkrivingen under alle albumene.

Referanser[rediger | rediger kilde]