Drosophyllum lusitanicum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Drosophyllaceae)
Hopp til: navigasjon, søk
Drosophyllum lusitanicum
Drosophyllum lusitanicum  vokser i områdene rundt Girbaltarstredet.
Drosophyllum lusitanicum vokser i områdene rundt Girbaltarstredet.
Vitenskapelig(e)
navn
:
Drosophyllum lusitanicum
(L.) Link, 1805
Drosophyllum pedatum
Norsk(e) navn:
Hører til: Caryophyllales,
blomsterplanter
Habitat: terrestrisk
Utbredelse: Afrika, Europa


Drosophyllum lusitanicum er den eneste arten i familien Drosophyllaceae. Denne arten er relativt nylig utskilt fra soldoggfamilien (Droseraceae)[1].

Familien tilhører ordenen Caryophyllales, som er en gruppe av basale, egentlige tofrøbladete planter. Denne arten er også en "kjøttetende planter" som vokser i sørlige Spania, Portugal og nordlige Marokko.

Blomster hos Drosophyllum lusitanicum.

Bladene er 20-40 cm lange, tynne, og utstrålende fra den korte stilken nær bakken. De mangler evnen til å bevege bladene som de fleste artene innen den kjøttetende soldoggslekta har. Plantene har en søt duft som tiltrekker fluer og andre insekter, som setter seg fast i sekreter på plantens overflate. Enzymer oppløser insektet, og næringsstoffene i det absorberes av planten. Blomstene er lysegule, ca. 4 cm i diameter, og sitter i grupper fra 3 og inntil 12 blomster.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Chrtek, J., Z. Slavikova og M. Studnicka (1989). «Beitrag zur Leitbundelanordnung in den Kronblattern von ausgewahlten Arten der fleischfressenden Pflanzen». Preslia. 61: 107-124. 
botanikkstubbDenne botanikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.