Drammens Sportsfiskere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Drammens Sportsfiskere (DS) er en ren sportsfiskerforening i Drammen som ble stiftet i 1935. Foreningen er tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Medlemmene driver med alle former for sportsfiske og har egen fluegruppe, havfiskegruppe, isfiskegruppe og dessuten en castinggruppe for de med interesse for bruk av fiskestengene som konkurranseredskap. Medlemmene er også aktive sjøfiskere og det avvikles årlig sjøfiskekonkurranser bl.a. fra Tjøme. Foreningen driver også med fiske i vinterhalvåret og har isfiskekonkurranser både på sjø- og ferskvann.

Fiskestell- og vannmiljøgruppa i DS legger årlig ned over 2000 timeverk i kultivering av vann i Finnemarka og Drammensmarka.

Drammen har en god beliggenhet med den fiskerike Drammenselva i sentrum og bare få minutter til Drammensfjorden, Svelvikstrømmen, Sandebukta og Holmestrandsfjorden.

Finnemarka, området mellom Drammenselva, Tyrifjorden og Lierdalen, disponeres for en vesentlig del av Drammen og Omlands Fiskeadministrasjon (DOFA) som selger fiskekort. Med sine mer enn 200 fiskevann – fra små putter med bitevillig småabbor til det store Glitre med ørret på opptil flere kilo – gir Finnemarka gode og varierte sportsfiskemuligheter for alle. Her inne i dette vakre skogområdet møter en både villmark og kulturskog. Landfalltjern på nordsiden og Blektjern på sydsiden ligger bare få minutter fra byen. Her kombineres bading og fisking på en ypperlig måte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]