DodgeBall: A True Underdog Story

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
DodgeBall: A True Underdog Story
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 18. juni 2004 (2004-06-18)
Prod.landUSAs flagg USA
Tysklands flagg Tyskland
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Tysk
Bak kamera
RegiRawson Marshall Thurber
ProdusentStuart Cornfeld
Ben Stiller
ManusforfatterRawson Marshall Thurber
MusikkTheodore Shapiro
SjeffotografJerzy Zielinski
KlippAllan E. Baumgarten
Peter Teschner
Foran kamera
MedvirkendeVince Vaughn
Ben Stiller
Christine Taylor
Rip Torn
Justin Long
Stephen Root
Alan Tudyk
Annen informasjon
Budsjett20 millioner dollar
Totalomsetning167 722 310 dollar
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

DodgeBall: A True Underdog Story, ofte referert til som simpelthen Dodgeball, er en amerikansk komediefilm produsert av 20th Century Fox og Red Hour Productions. Den er skrevet og regissert av Rawson Marshall Thurber og inneholder skuespillerne Vince Vaughn, Ben Stiller, Christine Taylor, Rip Torn, David Hasselhoff og Chuck Norris.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Peter LaFleur (spilt av Vince Vaughn) eier "Average Joe's Gymnasium" et lite, falleferdig treningsstudio med bare noen få medlemmer. Når han misligholder boliglånet, blir bygningen hans kjøpt opp av White Goodman, den arrogante eieren av "Globo Gym" som holder til på andre siden av gaten. Med mindre Peter klarer å skaffe 50 000 dollar i løpet av tretti dager, vil Goodman rive hele bygningen hans, og bygge et stort, nytt parkeringshus. Advokat Katherine "Kate" Veatch jobber med transaksjonen for Goodman. Han forsøker uten hell å forføre henne, men hun nekter å bli sammen med ham. I steden utvikler hun et nært vennskap med Peter, samtidig som hun gjennomgår hans regnskap og finansielle forhold.

Peter LaFleur, hans ansatte Dwight og Owen, og medlemmene Steve, Justin og Gordon forsøker å skaffe penger for å redde treningsstudioet deres. Gordon foreslår at de deltar i en dodgeball-konkurranse i Las Vegas, hvor vinner-laget skal få en premie på 50 000 dollar. De grunnlegger et team, og forsøker å lære regelverket ved å se på en gammel treningsvideo fra 1950-tallet fortalt av dodgeball-legenden Patches O'Houlihan. Teamet blir snart beseiret av en Girl Scout-tropp i en lokal kamp. Men speiderne blir senere diskvalifisert på grunn av en av medlemmene deres bruker drikke som inneholder steroider.

White Goodman spionerer på dem ved hjelp av et skjult kamera, og han danner sitt eget dodgeball-team for å beseire dem. Peter LaFleur blir kontaktet av en aldrende Patches O'Houlihan, nå en rullestol-bruker, som melder seg frivillig til å trene laget deres. Hans uvanlige metoder inkluderer blant annet å kaste skiftenøkler på teamet, tvinge dem til å smette unna møtende biler, og konstant overraske dem med å skrike forskjellige fornærmelser. Kate viser seg dyktig i spillet, men hun avviser først å bli med på laget deres. I mellomtiden forsøker Goodman å få Kate sparket fra advokat-firmaet hennes. Rasende, velger Kate å slutte seg til Peter LaFleur og teamet hans.

Ved turneringen i Las Vegas opplever laget deres flere tap, men klarer så vidt å avansere til finale-omgangen mot Globo Gym. Kvelden før den siste kampen dør Patches etter å ha blitt truffet av et fallende skilt. Peter uttrykker sin bekymring for at teamet kommer til å tape, og Steve velger å forlate laget etter en krangel. Peter møter Peter Goodman, som grådig tilbyr ham 100 000 dollar for å overta den lille bedriften hans. Lag-medlem Justin reiser sin vei for å hjele venninne Amber med en cheerleading-konkurranse. Dermed har laget deres alt for få medlemmer til å konkurrere. Men Justin kommer senere tilbake igjen, akkurat tidsnok til å være med på kampen.

Etter en intens kamp møter Peter og Goodman i Sudden death for å avgjøre vinneren. Peter klarer så vidt å vinne over Goodman, de vinner mesterskapet og får pengene. Goodman erklærer seieren meningsløs, og avslører at Peter gikk med på å selge "Average Joe's Gymnasium" til ham den foregående kvelden. Men Peter avslører at han brukte Goodmans 100 000 dollar for å satse på at hans eget lag kommer til å vinne, og dermed vant Peter fem millioner dollar. Fordi Globo Gym er et aksjeselskap, kjøper Peter over halvparten av treningsstudioet Globo Gym, og han gir Goodman sparken.

Steve, vender også tilbake til laget deres kort tid senere, og han ber Peter om unnskyldning for at han stakk fra dem før finalen. Senere blir Kate kjæreste med Peter. Justin og Amber velger å gifte seg, og de har snart en baby på vei. Owen blir kjæreste med Fran som tidligere var ansatt hos Globo Gym.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]