Diskusjon:Liste over norske kunstnerhjem

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gode lister og portaler Liste over norske kunstnerhjem er en av Wikipedias Gode lister og portaler, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Liste over norske kunstnerhjem har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 45, 2010.

Avgrensing[rediger kilde]

Det finnes flere kunstnerhjem i Norge enn de som er oppført i de tre kildene, og det er antagelig vanskelig å lage en definitiv liste. Noen andre er Kitty Wentzels hjem Haukdalen i Lom, Hans Børlis hjem Oppistun Børli i Eidskog. I tillegg finnes f.eks. Anders Svor-museet, som i og for seg faller utenfor definisjonen i artikkelen kunstnerhjem: at det er en bolig som en kunstner har bodd i (eller for noen marginale tilfellers vedkommende (Ledaal og Strandstuen) har hatt en familierelasjon til).

Lista er basert på det utvalget av kunstnerhjem som er nevnt i de tre anførte kildene: Fortidsverns temanummer, Finn Jors bok og Hilde Diesens bok. Dette objektivt avgrensede utvalget er gjort i første omgang, for at lista skal oppfylle kravene til Gode Lister: «avgrenses etter objektive kriterier».

Det er fra en annen side sett særlig interessant at Diesen tar med en del kunstnerhjem som ikke har noen etterbruk som museum eller kulturhus. Det betyr at vi får «møte» andre forfattere enn de som bodde i Aulestad-aktige gårdsbygninger på landet, aller tydeligst kanskje Rudolf Nilsens hjem i Heimdalsgata 26. Mh MHaugen 9. jan 2010 kl. 19:20 (CET)

Savner Gabriel Scott i denne listen. Holder selv på å finne info om huset hans på Tromøy, «Maagereiret». Han vokste opp i Høvåg, bodde også i Grimstad i en periode. KEN 10. nov 2010 kl. 15:28 (CET)
Fint. Jo mer vi leter, jo mer finner vi. Jeg har oppdaget et par til mens jeg jobbet med Gustav Wentzel. MHaugen 10. nov 2010 kl. 15:31 (CET)