Det hendte i Aten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Det hendte i Aten
orig. It Happened in Athens
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • juni 1962 (1962-06) (USA)
Prod.landUSA USA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndrew Marton
ProdusentJames S. Elliott
ManusforfatterLászló Vadnay
MusikkManos Hatzidakis
SjeffotografCurt Courant
KlippJodie Copelan
Foran kamera
MedvirkendeJayne Mansfield
Trax Colton
Nico Minardos
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Det hendte i Aten (originaltittel: It Happened in Athens) er en amerikansk komedie fra 1962, regissert av Andrew Marton og produsert av 20th Century Fox. I hovedrollene spiller Jayne Mansfield, Trax Colton og Nico Minardos. Filmen handler om en glamorøs skuespillerinne som lover å gifte seg med vinneren av maratonet under de første moderne internasjonale olympiske leker i Athen i 1896. Manus er skrevet av László Vadnay.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1896 ble det kunngjort at de Olympiske leker skal arrangeres i Athen. En ung hyrde, Spiridon Loues, bestemmer seg for å delta i et maraton. I Athen møter han Christina Gratsos, en ung kvinne som nå arbeider som hushjelp for en berømt skuespillerinne, Eleni Costa. Elenis kjæreste, løytnant Alexi Vinardos, er en mektig mann i Hellas og en respektert løper, skal også delta under konkurransen.

Spiridon imponerer raskt med hans store utholdenhet og atletiske dyktighet. I forsøk på å promotere seg selv, og hennes egen karriere, kunngjør Eleni at hun kommer til å vil gifte seg med vinneren av et maraton-løp - i tro på at vinneren kommer til å være hennes elskede Vinardos.

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]