Det hemmelige våpenet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Det hemmelige våpenet er det 18. tegneseriealbumet med Tintin, skrevet og illustrert av Hergé. Serien ble første gang publisert i tegneseriebladet Le Journal de Tintin fra 22. desember 1954 til 22. februar 1956.

Handling[rediger | rediger kilde]

Flagget til Borduria, også et fiktivt land oppfunnet av Hergé.

En sensasjonell oppfinnelse av professor Tournesol begynner med å ødelegge vinduer og andre ting i glass på Moulinsart-slottet. Det viser seg å være en oppfinnelse som interesserer andre også, fordi spioner lusker omkring i nærområdet for å stjele Tournesols planer. Spionene viser seg å være fra Borduria, erkefiender av Syldavia, og har planer om å gjøre om oppfinnelsen til Tournesol til et masseødeleggelsesvåpen[1] Ettersom spionene ikke klarer å få tak i oppfinnelsen selv, kidnapper de professoren og fører ham til Borduria. Tintin og kaptein Haddock følger etter for å frigjøre professoren.

Persongalleri[rediger | rediger kilde]

Hovedroller: Tintin og Terry, kaptein Haddock, professor Tournesol, Dupond og Dupont. Støtteroller: Max Hansen, professor Topolino, Bianca Castafiore og oberst Sponz.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ wwww.tintin.com - L'affaire Tournesol Arkivert 19. april 2012 hos Wayback Machine., besøkt 27.04.2012.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Turismebrosjyre fra Nyon som, på bykartet, viser hvor de forskjellige handlingene fra «Tintin: Det hemmelige våpenet» fant sted. Besøkt 27. april 2012


Denne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.