Det hemmelige våpenet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Det hemmelige våpenet er er det 18. tegneseriealbumet med Tintin, skrevet og illustrert av Hergé. Serien ble første gang publisert i tegneseriebladet Le Journal de Tintin fra 22. desember 1954 til 22. februar 1956.

Handling[rediger | rediger kilde]

Flagget til Syldavia, et fiktivt land oppfunnet av Hergé.
Flagget til Borduria, også et fiktivt land oppfunnet av Hergé.

En sensasjonell oppfinnelse av professor Tournesol begynner med å ødelegge vinduer og andre ting i glass på Moulinsart-slottet. Det viser seg å være en oppfinnelse som interesserer andre også, fordi spioner lusker omkring i nærområdet for å stjele Tournesols planer. Spionene viser seg å være fra Borduria, erkefiender av Syldavia, og har planer om å gjøre om oppfinnelsen til Tournesol til et masseødeleggelsesvåpen[1] Ettersom spionene ikke klarer å få tak i oppfinnelsen selv, kidnapper de professoren og fører ham til Borduria. Tintin og kaptein Haddock følger etter for å frigjøre professoren.

Persongalleri[rediger | rediger kilde]

Hovedroller: Tintin og Terry, kaptein Haddock, professor Tournesol, Dupond og Dupont. Støtteroller: Max Hansen, professor Topolino, Bianca Castafiore og oberst Sponz.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Turismebrosjyre fra Nyon som, på bykartet, viser hvor de forskjellige handlingene fra «Tintin: Det hemmelige våpenet» fant sted. Besøkt 27. april 2012


tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.