Professor Tournesol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Professor Tryphon Tournesol (originalt fransk navn: Professeur Tryphon Tournesol) er en figur i tegneserien om Tintin, tegnet og skrevet av belgieren Hergé (19071983). Skuespiller Trond Brænne har gitt sin stemme til professoren i tv-serien fra 90-tallet.

Professor Tournesol ble introdusert i historien Rackham den rødes skatt der han banker på hos Tintin og anbefaler ham en liten ubåt formet som en hai for å kunne utforske havdypet uten fare. Senere bosetter han seg i Moulinsart sammen med Kaptein Haddock.

Tournesol er særdeles tunghørt noe som følgelig skaper mange komiske situasjoner. Han er imidlertid en meget begavet og internasjonalt anerkjent vitenskapsmann og bidrar med mange oppfinnelser, noe som har betydning for handlingen i mange album, spesielt i albumene Månen tur retur I og Månen tur retur II, hvor han konstruerer en kraftig månerakett.

Han er forøvrig en hemmelig romantiker, og er ganske betatt av «sjarmen» til Bianca Castafiore. Når det gjelder familien til Tournesol, vet man igrunnen kun at han ikke har ei søster, noe som kommer frem i historien om Tintin og picaroene.

Kilder[rediger | rediger kilde]