Hopp til innhold

Flight 714 til Sydney

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flight 714 til Sydney (fransk Vol 714 pour Sydney) er det 22. albumet i tegneserien om Tintin, skrevet og illustrert av Hergé.

Bruken av overnaturlighet og science fiction skiller spesielt dette albumet ut fra de andre i tegneserien

Tintin, kaptein Haddock og professor Tournesol er på vei til Sydney i Australia. Ved en tilfeldighet blir de invitert til å reise med privatflyet til milliardæren Lazlo Carreidas. Flyet blir kapret, og alle blir fanget av Tintins fiende Rastapopoulos. Rastapopoulos håper på å skaffe seg nummeret til Carreidas' sveitsiske bankkonto gjennom å bruke et sannhetsserum på ham. Carreidas blir imidertid så snakkesalig at han forteller om barndommen sin, korrupsjon og hans gjerrige liv. Men han kommer aldri til de sveitsiske kontiene. Rastapopoulos blir rasende, og kaster seg over medhjelperen, doktor Krollspell, som gav sannhetsserumet til Carreidas. Doktor Krollspell holder sprøyta i hånda, og injiserer ved et uhell Rastapopoulos med serumet. Han begynner å skryte av de onde handlingene han har begått. Det oppstår så en krangel over hvem som er ondest av Rastapopoulos og Carreidas, og førstnevnte lar glippe at nesten alle medhjelperne, inkludert Krospell, skal elimineres etter at kontonumrene er skaffet til veie.

Tintin og vennene hans klarer å flykte fra fangenskapet, og blir ledet til ei hule av en telepatisk stemme. Inni hulen finner de en journalist som forklarer dem at det er hans stemme de har fulgt, og at de har kunnet høre den i hodet gjennom en telepatisk transmitter. Journalisten fikk apparatet fra en utenomjordisk rase som tidligere ble tilbedt som guder på øya, og som hadde brukt apparatet for å kunne kontakte mennesker.

På grunn av en eksplosjon detonert av Rastapopoulus og skurkene hans, får vulkanen på øya utbrudd. Tintin og vennene unnslipper såvidt utbruddet ved at journalisten hypnotiserer dem, og tilkaller en flyvende tallerken som tar dem ombord. Rastapopoulus og skurkene hans kommer seg unna ved å sette en gummibåt på vannet. Journalisten får øye på denne gummibåten, og gjør en byttehandel med romvesnene: Tintin og vennene hans mot Rastapopoulus, som nå blir med den flyvende tallerkenen mot en uviss skjebne.

Når Tintin og vennene hans våkner fra hypnosen, husker de ingenting. Professour Tournesol har imidlertid et suvenir: en sten med en sammensetning av blant annet kobolt. Kobolten er i en tilstand som ikke forekommer på jorden. Den eneste som husker hva som har skjedd, er Terry, men han får ikke sagt noe.


Autoritetsdata