Tintin i Amerika

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tintin i Amerika er den tredje tegneserien om Tintin. I denne serien ble USA framstilt som et land som er fullt av kjeltringer, cowboyer og indianere, og at det bare er høye hus og menneskeforlatte prærier der.

Tintin i Amerika er hovedsakelig lagt til Chicago. Men noe er også lagt til prærien, der Tintin møter indianere som samarbeider med Al Capone.

I 1995 ble tegneserien Tintin i Amerika fjernet fra et av distriktsbibliotekene i Washington fordi de mente den presenterte et rasistisk bilde av de indianerne som levde i USA. Boken har etter det kun vært tilgjengelig for lærere som underviser i rasisme.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1931 reiser Tintin, en reporter for Le Petit Vingtième, sammen med hunden sin Snowy på et oppdrag til Chicago, Illinois, på grunn av byens store problemer med organisert kriminalitet og mafia-tilstander. Men rett etter ankomst blir Tintin og Snowy kidnappet av gangstere, og møter Al Capone, hvis kriminelle virksomheter i Kongo tidligere ble forhindret av Tintin (fra Tintin i Kongo) og med Snowys hjelp kommer Tintin unna de som kidnappet ham. Men når han forsøker å fortelle politiet om hendelsen, avviser de alle påstandene hans.

Kort tid senere møter Tintin også Al Capones største konkurrent Bobby Smiles, som leder Gangsters Syndicate of Chicago. Smiles forsøker å ansette ham, men Tintin lar seg ikke overtale av hans ideer. Tintin forsøker å følge etter Smiles til byen Redskin City. Men der klarer Smiles å overbevise en stamme av Blackfeet-indianere om at Tintin er deres fiende.

Når Tintin ankommer området, blir han snart tatt til fange av indianerne og truet med henrettelse. Men den amerikanske hæren tvinger deretter de innfødte bort fra området deres, slik at olje-selskaper kan bygge en ny amerikansk by der. Tintin unngår så vidt å bli lynsjet, samt en skogbrann, før han får øye på togskinner som han bestemmer seg for å følge i håp om å komme seg tilbake til sivilisasjonen - hvor han planlegger å fortsette jakten på Bobby Smiles.