Derry Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Derry Girls
Generell informasjon
GenreSituasjonskomedie
NasjonalitetNord-Irland
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Lennox Rediger dette på Wikidata
ManusLisa McGee Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTara Lynne O'Neill, Tommy Tiernan, Ian McElhinney, Anthony Boyle, Siobhán McSweeney, Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland, Nicola Coughlan, Jamie-Lee O'Donnell, Dylan Llewellyn, Kathy Kiera Clarke Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapHat Trick Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
TV-kanalChannel 4
Eksterne lenker

Derry Girls er en britisk sitcom skapt av den nordirske dramatikeren Lisa McGee.[1] Den består av sesong 1 fra 2018 og sesong 2 fra 2019, hver på seks episoder à 30 minutter. TV-serien ble opprinnelig vist på Channel 4 i Storbritannia. I Norge er den tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix.

Derry Girls er den mest sette i Nord-Irland siden en begynte å måle seertall i 2002.[2] Det er planlagt en sesong nummer tre i 2020.

Handling[rediger | rediger kilde]

Derry Girls følger en vennegjeng på en katolsk videregående skole for jenter i Londonderry, en by i det britiske Nord-Irland som katolikkene kaller Derry. Handlingen foregår fram til 1995, i den siste delen av perioden som på engelsk ofte omtales som the Troubles. Denne perioden var preget av konflikten mellom katolske nasjonalister/republikanere, som ønsker å forene Nord-Irland med republikken Irland, og protestantiske unionister/lojalister, som ønsker fortsatt tilslutning til Storbritannia.

Ungdommene i serien opplever små og store hverdagsproblemer fortalt med komiske poenger i høyt tempo.

Roller[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonene i tenåringsgjengen er Erin (spilt av Saoirse-Monica Jackson), Orla (Louisa Harland), Clare (Nicola Coughlan), Michelle (Jamie-Lee O'Donnell) og James (Dylan Llewellyn).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]