Dermot Mulroney

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dermot Mulroney
Født31. oktober 1963 (60 år)
Alexandria, Virginia
BeskjeftigelseSkuespiller, filmregissør, fotballspiller, filmprodusent, musiker, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller, cellist Rediger på Wikidata
Utdannet vedNorthwestern University
Interlochen Center for the Arts
Alexandria City High School
Northwestern University School of Communication
EktefelleCatherine Keener (1990-2007)
NasjonalitetUSA
Aktive år1986
IMDbIMDb

Dermot Mulroney (født 31. oktober 1963 i Alexandria i Virginia i USA) er en amerikansk skuespiller.

Biografi[rediger | rediger kilde]

De fleste av hans skuespillerroller har vært i romantiske komedier eller i ville western-filmer. Mulroney har spilt i mange filmer, blant annet hadde han den mannlige hovedrollen i filmen My Best Friend's Wedding der han spilte mot skuespillere som Julia Roberts og Cameron Diaz.

Mulroney er sannsynligvis mest kjent for sine roller som enten fredløs eller revolvermann i filmer om det ville vesten. Mulroney hadde blant annet en hovedrolle i filmen Young Guns fra 1988 og i 1994 spilte han sammen med Mickey Rourke i filmen The Last Outlaw som har blitt en kult-klassiker blant fans av det ville vesten-filmer. Mulroney spilte også kjæresten til Madeleine Stowe i den western-filmen Bad Girls. Han fikk velvillige kritikker for filmen Longtime Companion, som skildret en ung mann med HIV ved begynnelsen av utbruddet av dette viruset.

Mulroney spilte også rollen som Gavin Mitchell i den populære TV-serien Venner for livet. Hans karakter var sammen med Rachel Green (spilt av Jennifer Aniston) i noen få episoder, men de gjorde de slutt med hverandre da forholdet ble for komplisert mellom dem på grunn av Rachels ex-kjæreste Ross Geller.

I 1993 skrev Mulroney sangen Someone Else’s Used Guitar for regissør Peter Bogdanovich sin film The Thing Called Love. Mulroney hadde også en finger med i spillet i videoen Tired of Being Sorry som ble regissert av Joaquin Phoenix for bandet Balthazar Getty Ringside. Han har spilt i over 50 filmer og TV-serier siden han debuterte som skuespiller med filmene Shattered...If Your Kids on Drugs og Sins of Innocence i 1986.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]